Connect with us

Nyhed

Altinget, Videnskab.dk og Danwatch vinder Anders Bording-priserne 2021

Anders Bording-Priserne sætter fokus på betydningen af specialmediernes arbejde. Årets tre vindere har ifølge juryen udmærket sig ved at ramme bredt med dagsordenssættende journalistik og formidling og ved at gentænke det digitale møde med læserne.

Udgivet

den

Altinget, Videnskab.dk og Danwatch vinder Anders Bording-priserne 2021

Årets Anders Bording-priser er torsdag eftermiddag blevet uddelt i Altingets gård.

Her er vinderne:

Altinget vinder Anders Bording – Medieprisen 2021

”For sit arbejde med et nyt digitalt design for deres 26 nichemedier, der giver overblik og indsigt i dansk politik med mix af journalistisk stof, servicestof og værktøjer, der øger læserens politiske informationsniveau og gør læserne bedre klædt på til at varetage deres professionelle virke,” udtaler juryen.

Videnskab.dk vinder Anders Bording – Idéprisen 2021

”For det kreative arbejde med at udvikle en guide til god videnskabsjournalistik: ’11 gode råd til journalister – Undgå de værste brølere i nyheder om forskning’. I en tid præget af fake news og en global sundhedskrise er det mere afgørende end nogensinde at journalistik formår at formidle forskning”, udtaler juryen

Danwatch vinder Anders Bording – Journalistprisen 2021

”For afdækningen af, hvordan Danmarks største forsvarsvirksomhed Terma i årevis har leveret militært udstyr til de Forenede Arabiske Emirater, der er er anklaget for at udsulte og bombe civile i Yemen-krigen, en krig som FN betegner som ’verdens værste humanitære katastrofe’, udtaler juryen.

Om Anders Bording-Priserne

Anders Bordings Journalistpris

Prisen uddeles til en person eller et team for en bemærkelsesværdig journalistisk præstation i et specialmedie. Der lægges særlig vægt på historiens journalistiske kvalitet, publicistiske ambitioner og relevans for læserne. Prisen kan også tildeles det medie, der med sin journalistik har formået at brede en historie fra et nicheområde ud til den generelle offentlighed.

Anders Bordings Mediepris

Prisen uddeles til et specialmedie, der i særlig grad er i stand til at ramme sin målgruppe og/eller opbygge en forretningsmodel og derfor kan tjene til inspiration for andre. De danske specialmedier er kendetegnet ved en stor grad af udvikling af både det journalistiske produkt og de kommercielle rammer for journalistikken. Prisen er en hyldest til det medie, der formår at forene disse.

Anders Bordings Idépris

Prisen uddeles til en enestående journalistisk idé, et produkt eller projekt på et specialmedie, som er eksekveret originalt og kreativt og dermed tjener som inspiration for den journalistiske udvikling for andre medier. Det nyskabende kan ske i såvel researchmetode, formidling, format som i distribution. Prisen hylder det medie, der med sin opfindsomhed kan inspirere branchen til at gå nye veje.

Juryen til årets Anders Bording bestod af:

  • Karsten Kolding, selvstændig ledelses- og kommunikationsrådgiver
  • Bo Mikael, Journalist, kontaktdirektør i Peytz
  • Bille Sterll, Selvstændig journalist og kommunikatør
  • Marianne Søndergaard, kommunikationschef Hotel- og Restaurantskolen, tidligere redaktionschef.

Læs også