Connect with us

Original

Nyhedsbreve er mediernes førstevalg som corona-innovation

Ny undersøgelse viser, hvilke metoder medierne har kastet sig over for at dække coronakrisen. Efter nyhedsbreve kommer infografikker og liveblogs

Udgivet

den

Nyhedsbreve er mediernes førstevalg som corona-innovation
Foto: Ak~i/Flickr

Længe før social distance, smittetryk og udskam blev en del af hverdagssproget kastede medierne sig over popup nyhedsbreve om corona. Det skrev Medietrends om i begyndelsen af marts og det dokumenteres nu af en undersøgelse blandt medier verden over.

Ifølge undersøgelsen, der er foretaget blandt 91 medier af World Association of Newspapers and News Publishers, Wan Ifra, har nyhedsbreve været førstevalget hos over halvdelen af medierne, da de skulle finde på nye måder at dække coronakrisen på.

Undersøgelsen er foretaget blandt 91 medier

Som omtalt flere andre steder har nyhedsbrevene været en succes for mange medier. Dels er de hurtige og billige at lancere og dels virker de som effektive murbrækkere til nye læsergrupper. Læsere, som måske kan konverteres til faste, betalende læsere hen ad vejen.

Oven i købet har nyhedsbrevene haft ekstrem høje åbningsrater – Det kan både norske NRK og danske Information tale med om.

Nyhedsbreve er dog ikke det eneste, der har fanget an på mediernes udviklingsmøder.

Infografikker ligger ikke overraskende på en andenplads og video og live blogs er også højt placeret.

Et eksempel på en infografik, der virkelig har slået an, er Washington Posts infografikker om smittespredning ved forskellige scenarier. Det er til dags dato det mest klikkede element hos WAPO nogensinde.

Klik for billedet for at opleve simulatoren, hvis ikke du allerede kender den.

Set med innovationsbriller, er liveblogs kombineret med push notifikationer måske det mest nytænkende coronaen har bragt med sig.

Det er ikke fordi kombinationen er spritny, men den massive dækning af corona over så lang tid, har givet medierne mulighed for at træne disciplinen, så den i dag er langt bedre og mere brugbar end tidligere set.

Læs også