Connect with us

Original

Sådan ser Facebooks nye stem op- og ned knapper ud

For to uger siden afslørede Facebooks vicepræsident til Medietrends, at Facebook var langt fremme med at udvikle knapper til ar stemme kommentarer op og ned.

Udgivet

den

Sådan ser Facebooks nye stem op- og ned knapper ud

For to uger siden afslørede Facebooks vicepræsident Adam Mosseri i et interview med Medietrends, at Facebook var langt fremme med at udvikle en funktion, som brugerne kan bruge til at stemme kommentarer op eller ned.

”Jeg tror, at det er ret sandsynligt, at vi implementerer dem. Spørgsmålet er blot hvordan,” sagde Adam Mosseri, som udover sin titel som vicepræsident også er øverst ansvarlige for news feed.

Nu er der dukket billeder op af de formentlig kommende knapper.

Skærmdump fra Twitter


Skærmdump fra Twitter

Billederne af stem op- og ned knapperne dukkede i aftes i et tweet fra den britiske journalist Matt Navara, der er kendt for at komme først med små og store nyheder om sociale medier.

Der fremgår ikke yderligere oplysninger om projektet hos Navara, men til Medietrends sagde Facebook-chefen for to uger siden blandt andet:

”Vi skal være sikre på, at vi bygger knapperne ordentligt. Der er flere måder at gøre det på. Hvordan viser vi up- og downvoteknapperne? Hvad skal netto effekten være? Hvordan designer vi brugerfladen, hvordan sikrer vi at brugerne forstår meningen og hvad gør vi med de signaler, som knapperne sender?” sagde Adam Mosseri om overvejelserne og tilføjede:

“Jeg mener, at det er et veletableret system til effektivt at give folk mere selvjustits og kontrol over deres konversation.”

Selvom han to gange i interviewet siger, at det er sandsynligt, at knapperne kommer, tager han dog også et forbehold:

”Jeg tør ikke love det. Måske er der et eller andet, jeg ikke ved på nuværende tidspunkt”.

Læs:

Facebookchef: Up- og downvoteknapper er sandsynligvis på vej

og 

Hvad ville Facebookchefen gøre som dansk redaktør?

Læs også