Connect with us

Original

Facebookchef: Up- og downvoteknapper er sandsynligvis på vej

Der er gode chancer for at du snart kommer til at kunne stemme kommentarer op eller ned på Facebook. Det siger Facebooks vicepræsident i interview med Medietrends.dk

Udgivet

den

Facebookchef: Up- og downvoteknapper er sandsynligvis på vej

Read english version

Facebook har i nogle måneder testet nye knapper, der kan bruges til at stemme kommentarer op eller ned. Nu bekræfter Facebooks vicepræsident overfor Medietrends, at de såkaldte up- og downvoteknapper meget vel kan blive en ny del af vores hverdag på Facebook.

”Jeg tror, at det er ret sandsynligt, at vi implementerer dem. Spørgsmålet er blot hvordan,” siger Facebooks vicepræsident og head of news feed Adam Mosseri i et interview med Medietrends.dk

I begyndelsen af februar bekræftede Facebook, at de testede en downvote-knap på 5 procent af Android-brugerne i USA. På det tidspunkt, var der ikke tale om en upvoteknap, men nu hænger de to funktioner tilsyneladende sammen, hvis man skal forstå Adam Mosseri.

Han forklarer, at de to nye knapper ikke skal opfattes som en dislike-knap og en like-knap. Men, at de skal fungere som et signal fra brugerne til Facebook om, hvad de opfatter som upassende kommentarer.

I testen blandt de 5 procent Android-brugere blev brugerne bedt om at oplyse om kommentaren var stødende, misvisende eller off topic, når de downvotede kommentaren. I testen har der ikke været noget nogen upvote-knap og det har ikke været muligt at få oplyst, hvilken effekt den skal have.

”Vi skal være sikre på, at vi bygger knapperne ordentligt. Der er flere måder at gøre det på. Hvordan viser vi up- og downvoteknapperne? Hvad skal netto effekten være? Hvordan designer vi brugerfladen, hvordan sikrer vi at brugerne forstår meningen og hvad gør vi med de signaler, som knapperne sender?” siger Adam Mosseri om overvejelserne og tilføjer:

“Jeg mener, at det er et veletableret system til effektivt at give folk mere selvjustits og kontrol over deres konversation.”

Selvom han to gange i interviewet siger, at det er sandsynligt, at knapperne kommer, tager han dog også et forbehold:

”Jeg tør ikke love det. Måske er der et eller andet, jeg ikke ved på nuværende tidspunkt”.

Blandt sociale medier er det især Reddit, der er kendt for sine up- og downvoteknapper. Mosseri bekræfter, at det er et passende sted at kigge, hvis man vil forstå Facebooks måske kommende knapper.

”Reddit har et tilsvarende system og det samme har en række andre websites og apps. Vi skal sikre, at systemet også bliver brugbart og fungerer på Facebook og at det imødekommer de behov, vores brugere har. Når det er gjort, beslutter vi os,” siger Adam Mosseri.

Samtalen om up- og downvote-knapper er en del af et længere interview. Medietrends bringer flere vinkler fra samtalen i de kommende dage.

Her er båndstumpen om de mulige nye knapper.

Læs også: Facebooks krig mod clickbait virker ikke i Danmark

Læs også