Connect with us

Data

Politikernes virale hits handler om corona, mink og dem selv

I 2020 slog folketingspolitikerne over 30.000 opslag op på Facebook. Her er kortlægningen

Udgivet

den

Politikernes virale hits handler om corona, mink og dem selv

De danske folketingspolitikere har været flittige på Facebook i 2020. I alt er det blevet til 30.094 opslag i løbet af året, viser en kortlægning, Medietrends har gennemført.

Politikerne bruger både Facebook til at vise deres private hjemmebag og strikketøj frem og til at præsentere nye politiske budskaber.

Et nærstudie af de 100 opslag, der har fået flest likes, delinger, kommentarer og reaktioner viser, at de politisk især har handlet om corona, minksag og instrukskommission. Men begivenheder og indblik i politikernes privatliv fylder også godt.

Mette Frederiksen, der i det hele taget fylder massivt blandt de mest virale politikere, har slået hele ni ud af de ti private opslag op. De handler dels om hendes bryllup og dels om de få stille øjeblikke, som arbejdsåret har budt på.

Opslaget fra Mette Frederiksens bryllup blev også årets mest virale opslag med hele 121.650 interaktioner – likes, delinger, kommentarer og reaktioner.

Kun 10 politikere blander sig i Top 100. Udover Mette Frederiksen, der står for hele 62 ud af de 100 mest virale opslag, er resten af topfeltet domineret af Inger Støjberg og hele 3 politikere fra Nye Borgerlige.

Læs også:

Mette Frederiksen storsejrer på Facebook og Pernille Vermunds forrygende år på Facebook

En ting er de mest virale opslag, en anden ting er de hundredevis af daglige opslag, som næsten alle Folketingets politikere bidrager med. Som nævnt nåede politikerne at slå 30.094 opslag op, svarende til 82 opslag om dagen.

Men der er stor forskel på, hvor aktive politikerne er på Facebook. Mest passiv er Uffe Elbæk, der ifølge kortlægningen kun skrev to opslag i 2020. I den anden ende af skalaen finder vi Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti, som i 2020 nåede op på svimlende 1.120 opslag – lidt flere end tre om dagen, hver dag.

Ser man alene på, hvilke politikere, der skaber mest liv og engagement på Facebook – målt som interaktioner – er Mette Frederiksen og Pernille Vermund ubetinget Danmarks mest dominerende politikere på Facebook.

Som det ses af tabellen slår Mette Frederiksen færre opslag op end Pernille Vermund, men kadancen er høj hos dem begge.

I gennemsnit opnår et Facebookopslag fra danske politikere i 2020 994 interaktioner.

Læs også:

Mette Frederiksen storsejrer på Facebook og Pernille Vermunds forrygende år på Facebook

Dette opslag fik flest kommentarer (33.200):

Flest angry-reaktioner (6.635):

Flest delinger (31.201):

Flest haha-reaktioner (4.576):

Flest wow-reaktioner (1.012):

Flest sad-reaktioner (9.757):

Læs også:

Mette Frederiksen storsejrer på Facebook og Pernille Vermunds forrygende år på Facebook

Læs også