Connect with us

Kurateret

De Correspondent har succes med 47.000 abonnenter

Hvis De Correspondent har succes, er der også grund til at tro, at danske Zetland får succes med samme metode..

Udgivet

den

De Correspondent har succes med 47.000 abonnenter
VÆRD AT LÆSE FORDI

Hollandske De Correspondent er på mange måde forbilledet for danske Zetland. Hvis De Correspondent har succes, er der også grund til at tro, at Zetland kan få det. Ud over det, er der gode tanker hos hollænderne, som mange andre medier kan have glæde af.

HANDLER OM

De Correspondent udkommer med cirka fem artikler dagligt, som alle er låst inde bag en betalingsvæg. Men hvis man har abonnement (6 euro om måneden) får man lov at dele artiklerne på Facebook og og alle ens venner kan læse dem gratis.

Samtidig får de dog et tilbud om abonnement og ud af cirka 10.000 delinger om måneden konverteres der 300 nye abonnementer. En konverteringsgrad på 3 procent, er vist temmelig flot.

Der er nok mange forklaringer på successen. En vigtig forklaring er formentlig at “markedsføringen” foregår indenfor halvlukkede cirkler, hvor anbefalingen er fra ven til ven.

De Correspondent udtrykker selv, at de mange sign ups skyldes, at de har tæt kontakt med abonnenterne og konstant er i dialog med dem. Blandt andet poster alle journalister  på Facebook, hvad de arbejder med i øjeblikket og man kan abonnere på personlige nyhedsmails for hver eneste journalist.

Da Zetland blev lanceret skrev jeg en længere vurdering af deres muligheder for at floppe eller hitte med den samme model. Den kan du læse her.

En pointe fra artiklen er, at Zetland er dobbelt så dyr som De Correspondent – er det et besnpænd, der betyder, at den hollandske succes ikke kan oversættes til dansk?

Zetland, hvis I læser med her, er vi nysgerrige efter at høre, hvordan det går?

LÆS HER

Digiday

Læs også