Connect with us

Medieøkonomi

Nu kan danske kunstnere, medier, eksperter og influenter tjene penge direkte på Facebook

Mikrobetaling og abonnementer via Facebook breder sig nu til Danmark. I første omgang tager Facebook ingen procenter, men det er kun et løfte i et halvt år.

Udgivet

den

Nu kan danske kunstnere, medier, eksperter og influenter tjene penge direkte på Facebook

I de kommende uger ruller Facebook flere nye betalingsfeatures ud, der gør det muligt for danske indholdskabere at tjene penge på Facebook.

Fan abonnementer:

Siden august 2020 har det været muligt at støtte Facebooksider i over 25 lande og i løbet af de kommende uger, bliver det også muligt i Danmark.

Når facebooksiderne poster opslag, har de mulighed for at tilføje en knap, der opfordrer til at støtte dem direkte via Facebookbrugernes indloggede profil. Ifølge Facebook har over en million mennesker allerede benyttet sig af muligheden og støtter nu fast deres favoritsteder på Facebook.

Facebooksiderne kan tilhøre alle tænkelige former for virksomheder, organisationer, foreninger og offentlige profiler. Men det er et krav, at siderne har mindst 10.000 følgere og indenfor de seneste to måneder enten har opnået mindst 50.000 interaktioner eller har video, der er blevet set mindst 180.000 minutter.

Fan abonnementer giver også mulighed for at betalende fans kan blive inviteret med i lukkede Facebookgrupper med særligt eksklusivt indhold.

Se krav her.

Betalte events

Listen over lande, der kan opkræve betaling for events på Facebook kommer nu også til at inkludere Danmark.

Det betyder, at alle tænkelige begivenheder, der allerede i dag afvikles på Facebooks platform, kan begynde at opkræve entre. Det kan være et interview på Facebook Live, som vi kender det fra Den Uafhængige eller paneldebatter, som mange medier også transmitterer via Facebook Live.

Udenfor medieverden, kan man også forestille sig alskens tips og tricks-begivenheder, koncerter, teater, digtoplæsning osv.

Facebook nævner et brasiliansk Jiu-Jitsu-træningscenter i Australien, der har tjent 29.000$ og et italiensk teater, der har solgt 34.000 billetter til deres første online-forestilling. 25 gange højere end den kapacitet, de har når de optræder fysisk.

Læs mere om betalte online events og krav her.

Vigtigt: Frem til august garanterer Facebook, at de ikke tager et cut af indtægterne. Men hvad der sker derefter, oplyser de ikke.

Flere annonceindtægter

Facebook giver også bedre muligheder for, at man kan tjene penge på Stories og video. Det sker ved at de sænker kravene til, hvor lang en video skal være for at have en såkaldt midroll og ved at gøre det muligt at have annoncer i Stories og live sendinger.

Læs mere om de nye annoncemuligheder her

Læs også