Connect with us

Nyhed

Medier sælger pyjamasser, croissanter og snakkemøder

Mediers stærke brands kan udnyttes til meget mere end at sælge journalistik. Her er syv medier, der har fundet nye forretningsmetoder

Udgivet

den

Medier sælger pyjamasser, croissanter og snakkemøder

Medier har stærke brands og det kan udnyttes til mere end blot at udgive indhold. Det har en lang række medier opdaget og under begrebet direct to consumers, eksperimenteres der med en lang række kommercielle ideer.

FIPP har publiceret en ufuldstændig liste over aktuelle brand-extensions:

  • The New Yorker Store. The New Yorker, der er kendt for longreads og undersøgende journalistik, har lanceret en temmelig omfattende merchandisebutik, hvor de blandt andet med hjælp fra deres tegner, blandt andet sælger t-shirts og pyjamas med branding fra The New Yorker.
  • Vogue cafe. Vogue har længe været i offensiven med at udnytte deres brand til at sælge diverse effekter. Men nu er de gået all in med åbningen af Vogue Cafe i Beijing.
  • Monocle shop. Monocle har fysiske butikker i Tokyo, Zürich, Los Angeles, Toronto, Hong Kong og Merano i Italien, der sælger alle de former for kvalitetsvarer, som man kan forestille sig Monocle gerne vil forbindes med. Ud over butikkerne, har de også to cafeer i London.
  • Real Simple-tasker. Magasinet Real Simple, fra udgiveren Meredith, har netop lanceret en Real Simple-taske. Det sker som en forlængelse af et kommercielt koncept hos Meredith, der handler om at sælge deres brands på licens.
  • Rejsefortællinger. Rejsemediet Atlas Obscura har systematiseret rejsefortællinger og har en flod af digitale tilbud om møder med beretninger om den ene eller den anden eksotiske rejseberetning. Senest har de indgået samarbejde med AirBnb om at udbrede tilbuddene til et større publikum.
  • Playboy shop. Det er kun et år siden at Playboy helt opgav at udkomme på print og i en tid med metoo og masser af modvind mod Playboys traditionelle raison d’être er der al mulig grund til at tænke nye tanker. Det sker blandt andet med en onlineshop, der sælger træningstøj med kaninørelogo.
  • Buzzfeed Shopping. Inspireret af New York Times, der udgiver produktanbefalingssitet Wirecutter, har Buzzfeed i et års tid udgivet et tilsvarende anbefalingssite. Jeg har flere gange skrevet om de to projekter og beskeden hver gang er, at det går forrygende og udgør en større og større del af de to mediehuses omsætninger.

Her hjemme? Jo, der er da flere medier, der sælger eller forærer t-shirts og tote bags med logo, men det eneste medie, jeg umiddelbart kan komme i tanke om, der er gået mere all in, er Elektronista, der længe har haft en shop.

Lige nu står der dog, at de holder pause og er lukkede. Om det betyder, at den åbner igen eller er død, aner jeg ikke.

Læs mere hos Fipp

Læs også