Connect with us

Kurateret

”Det er overmod, det er ego – det er selvmord”

Toneangivende professor advarer medier mod at kæmpe imod Facebook, Google og distribueret indhold. Medierne skal være, hvor brugerne er, siger han.

Udgivet

den

Det er overmod, det er ego - det er selvmord
VÆRD AT LÆSE FORDI

Det store spørgsmål i 2016 er om Facebook hjælper eller truer medierne. Toneangivende amerikansk professor er ikke skræmt på mediernes vegne.

HANDLER OM

Medierne kan ikke længere sidde tilbagelænet og vente på, at brugerne kommer af sig selv. I dag må medierne bevæge sig hen til brugerne og hvis de er på Facebook, er det der medierne også skal være.

Længere er den sådan set ikke, når den toneangivende amerikanske professor i journalistik Jeff Jarvis forholder sig til de kontroversielle Instant Articles fra Facebook.

Instant Articles er et særligt koncept, hvor medierne kan uploade deres artikler til Facebook, hvilket betyder, at indholdet kan åbnes lynhurtigt af brugerne. Et af de aspekter, som er blevet kritiseret meget højlydt, er, at det overgiver magt til Facebook og i virkeligheden erstatter dygtige menneske-redaktørers redaktionelle valg med en kold algoritme fra Silicon valley.

Læs min analyse om Instant Articles og distribueret indhold.

Men den argumentation bider ikke på New York-professoren. Han mener, at det er ynkeligt at høre medier, der ikke vil samarbejde med Facebook, fordi Facebook har overtaget den magt, de selv engang havde:

”Det er overmod, det er ego – det er selvmord,” siger han i dette interview.

LÆS HER

WAN-IFRA

Læs også