Connect with us

Nyhed

Microsoft lancerer personaliseret nyhedsfeed på dansk

Nu kan du selv designe din nyhedsstrøm. Til- og fravælg stofområder og nyhedskilder og læs det hele direkte hos Microsoft Start

Udgivet

den

Microsoft lancerer personaliseret nyhedsfeed på dansk
Sådan ser det nye nyhedsfeed ud

Fra denne uges nyhedsbrev – læs hele nyhedsbrevet her

Godmorgen

Én samlet forside til alle nyheder skræddersyet efter dine behov. Nogenlunde sådan er løftet i en nyhedsaggregator som Microsoft slap løs i går i hele verden.

Det nye nyhedsfeed, der fungerer på alle sprog, hedder Microsoft Start og kan dels tilgås på en stand alone side eller på mobilapp, der virker på både ios og Android.

Nyhederne på Start læses direkte på Start og det betyder, at man ikke sendes videre til mediernes sider. Måske derfor, at den danske version indtil videre kun har et begrænset medieudbud, der er domineret af Ritzau.

Men på udenlandske versioner, er der lavet masser af aftaler med medier, der accepterer, at deres indhold syndikeres og altså læses direkte på Microsofts platform.

Start er et personaliseret nyhedsfeed, hvor kunstig intelligens hele tiden forsøger at blive klogere på, hvilket indhold, der er relevant for den konkrete bruger. Det betyder, at jo mere man bruger feedet, jo klogere bliver den på en.

For at påvirke algoritmen, kan man også selv manuelt tilpasse sine ønsker.

Dels kan man vælge eller fravælge mellem nogle forudbestemte stofområder. Men man kan også i fritekst oprette interesser, som den vil reagere på, når og hvis indholdet bliver tilgængeligt.

For eksempel har jeg oprettet Medietrends som kriterium og forventer nu, at der lander historier om Medietrends i feedet, hvis nogen skulle finde på at skrive dem.

Appen vil også anvende ens geografiske position til at udvælge nyheder.

På de enkelte historier kan man også indikere om man ønsker flere eller færre af tilsvarende nyheder, eller at man aldrig vil se den pågældende nyhedskilde igen.

Udover det, er det også muligt at like med nogenlunde samme reactions, som Facebook anvender. Hvordan det påvirker algoritmen, aner jeg ikke.

Det interessante er, om flere danske medier vil indgå aftale med Microsoft om, at de må bruge deres indhold. Sker det, er det ikke utænkeligt, at Start-feedet kan blive en faktor i danskernes nyhedsbrug.

Men så længe nyhedskilderne er så få, vil mange nok opleve værdien som lidt for sølle. Det ændrer dog ikke på, at Start er fascinerende at lege med og at der er et eller andet tiltrækkende ved en nyhedsforside, som er helt ens egen.

Dette nyhedsbrev er også dit helt eget (omend det minder om det, de andre modtager) – så lad os springe ud i det.

God læselyst

Jan

PS: De kommende uger står i nyhedsbrevskursernes tegn her i butikken og du kan komme med:


GUTE-URLS

Wordpress is loading infos from medietrends

Please wait for API server guteurls.de to collect data from
pro.medietrends.dk/knak-koden-til...

Læs også