Connect with us

Data

I starten var Radio 24Syv markant dårligere på Facebook end Loud og Radio 4

Først efter fire år fik Radio 24Syv for alvor succes på Facebook. I de første levemåneder var de nærmest usynlige i forhold til Radio 4 og Radio Loud

Udgivet

den

Radio 24Syv var markant dårligere på Facebook end Loud og Radio 4 i starten

Succes kommer ikke samme dag, man lancerer nye medier. Det kan Radio 4 og Radio Loud tale med om. Udover kritik af deres lyttertal, bliver begge stationer også ofte hånet for deres beherskede succes på Facebook.

Men sammenligner man de to nye stationers resultater på Facebook med Radio 24Syvs i stationernes første levemåneder, ser billedet overraskende positivt ud for Loud og Radio 4.

Som søjlerne viser, var Radio 24Syv på intet tidspunkt bedre performende end Loud og Radio 4 har været i deres tilsvarende første måneder. Og det skyldes ikke, at de to nye stationer har været specielt mere aktive med at poste opslag. De har blot fået flere likes, delinger og kommentarer per opslag.

Selv ikke da Radio 24Syv ønskede alle en glædelig jul i stationens første leveår, gad flere end 35 personer kvittere med et like.

En del af forklaringen på den store forskel er formentlig, at Facebook i dag er en større platform end den var i 2011, da Radio 24Syv blev lanceret.

Med til historien er også, at Radio 24Syv efter en sløv start kom meget stærkt igen. Det viser dette billede af 24Syvs Facebookhistorik. I maj 2015 – altså fire år efter lanceringen – knækker 24Syv kurven og siden gik det bare op og op for stationen.

Screendump fra Crowdtangle

Screendumpet viser også tydeligt, at det især er video, der har bidraget til Radio 24Syvs succes på Facebook.

Alle data er hentet via Crowdtangle og der er lavet stikprøver direkte på Facebook for at verificere analysen.

Læs også