Connect with us

Nyhed

Danskerne downloader flere end 3 millioner podcast om ugen

Her er listen over danskernes favoritpodcast i det første år af Dansk Podcast Index levetid

Udgivet

den

Danskerne downloader flere end 3 millioner podcast om ugen
Mads Steffensen fra Mads og Monopolet er ubestridt kongen af podcast i Danmark. Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR Pressebilleder

Dansk Podcast Index har siden juni sidste år nøje bogført, hvor mange og hvilke podcast danskerne downloader og det er det nu kommet en interessant statistik ud af.

Ialt er der i det forløbne år downloadet/streamet 156.000.000 episoder af flere end 1.500 podcastserier. Det svarer til flere end 3 millioner om ugen.

Kigger på man de mest populære podcast, er der enorm efterspørgsel på true crime-genren. Dels ligger Mørkeland på en meget sikker andenplads, men også serierne  ’Emilie Meng Mysteriet’ og ’Danske Drabssager’ er placeret i top 25, oplyser Dansk Podcast Index i en pressemeddelelse.

På en ubestridt førsteplads med næsten 34 millioner downloads ligger Mads og Monopolet fra DR og det er en stor del af forklaringen på, at DR også indtager førstepladsen, som den mest benyttede podcastproducent.

Der er dog næppe tvivl om, at Radio 24Syv ville have reduceret afstanden til førstepladsen, hvis ikke stationen som bekendt havde lukket den 1. oktober og dermed kun har leveret til statistikken i fire måneder.

Corona bremsede podcastning

Flere podcastproducenter har i de seneste måneder oplevet store fald i lytningen af deres podcast og det skyldes, at færre har pendlet på grund af coronaen.

Det billede dokumenteres også af Dansk Podcast Index. Her viser tallene, at podcasting faldt med 17 procent i de første fem uger af nedlukningen. Kigger man lidt længere ind i coronaperioden (uge 12-18) er det samlede fald i forhold til årets første uger (1-11) dog kun 11 procent.

Gå selv på opdagelse i Dansk Podcast Index her

Læs også