Connect with us

Original

DR og Radio24Syv dominerer dansk podcast

Den Korte Radioavis og Mads og Monopolet er dansk podcast ubestridte flagskibe. Første officielle liste dokumenterer downloads for 862 podcast

Udgivet

den

Nu kan podcast måles og vejes
Foto: Claus Tom Christensen/Flickr

Det er næppe nogen stor overraskelse for nogen, at de to statsdrevne radiostationer, DR og Radio24Syv sidder tungt på dansk podcast.

Men nu er det for første gang dokumenteret med lanceringen af det nye Podcastindex.

Ifølge den første offentliggørelse blev der i uge 21 downloadet og streamet ialt 3.337.763 danske podcastepisoder og ud af dem, stod DR og Radio24Syv for langt de fleste lytninger.

I den store grafik, kan du se, hvordan de enkelte podcast performede i uge 21. Den Korte Radioavis og Mads og Monopolet er de ubestridte flagskibe hver med over 500.000 downloads og streams.

Kigger man alene på top 100 kommer 89 podcast fra DR eller Radio24Syv.

Podcastindex produceres i et samarbejde mellem Danske Medier Research, DR, Radio24syv og Bauer Media. Målet med indexet er at skabe åbenhed og fælles standarder på et område, der længe har været en jungle af udokumenterede data.

Håbet er, at indexet kan bidrage til at skabe kommercielle muligheder for podcast. Men på forhånd kritiseres indexet for at udelukke de mange små podcast, der ikke har råd til at optræde på listen.

Ganske vist er det gratis at være med, hvis man har under 3.500 podcast om ugen. Men overskrider man det tal, skal ens afviklingssystem gennemgås af en uvildig 3.partsaktør og det forventes at koste 2.500-3.000 euro.

Læs også