Connect with us

Original

Q&A: “Lige nu gider jeg helt ærligt ikke fokusere på, hvad vi kunne have gjort bedre. Det er hår i suppen.”

Netop som en mulig redningsplan bliver rullet ud for Radio24Syv, medddeler direktør Jørgen Ramskov, at han har sagt ja til et nyt job som direktør i Producentforeningen

Udgivet

den

Dette interview blev bragt i sin helhed torsdag morgen i Medietrends ugentlige nyhedsbrev.

Interviewet er gennemført per mail.


Allerførst stort tillykke med dit nye job. Er det en festdag eller en vemodig dag?

Det er både og. Jeg har aldrig haft så sjov, udfordrende og interessant arbejdsplads som Radio24syv og det elsker jeg. Men jeg elsker også nye udfordringer og efter snart otte år er det på tide at gå nye veje. Så fest og vemod i en skøn blanding

I dit nye job skal du arbejde politisk for medlemmernes rammevilkår. Er det en ny disciplin for dig eller lyder det lidt bekendt for dig med de udfordringer, I har haft på 24Syv?

Det bliver ikke anderledes end, at jeg også som direktør for Radio24syv jævnligt har haft kontakt med politikere og diskuteret medier og vilkår med dem. Så jeg føler mig ret godt rustet her.

Men forskellen er vel trods alt, at på Radio24Syv er indflydelsesarbejdet i princippet sekundært og ”blot” en forudsætning for at indholdsarbejdet kunne lykkes. I Producentforeningen er opgaven den primære. Eller hvad?

Det primære på et medie er absolut indholdet altid.  I Producentforeningen er der absolut mere fokus på det politiske arbejde – men der er mange andre opgaver. Forhandlinger, strategiarbejde i en meget foranderlig verden, rettighedsspørgsmål – og meget andet så jeg ved ikke om lobbyarbejde ligefrem er det primære – men det kommer til at fylde mere

Er det for tidligt at vurdere hvilke store udfordringer, der venter i Producentforeningen?

Der er nogle helt oplagte udfordringer – nemlig hvordan producenter og andre kreative får sikret ordentlige vilkår i samarbejde med de store internationale streamingtjenester. Det er afgørende, hvis vi skal have stærkt dansk indhold.

Så er der arbejdet med at sikre, at politikerne virkelig forstår, at den kreative branche har et stort vækstpotentiale. Og sikkert meget, meget mere som jeg skal drøfte med bestyrelsen og medlemmerne.

Og så skal du også repræsentere spiludviklere. Uden at kende til alle detaljer i dit arbejdsliv, har jeg på fornemmelsen, at det er dit første game?

Ja, det er helt klart ret nyt land for mig. Men den første væsentlige erkendelse er jo at vide, hvad man skal lære mere om – og det skal jeg helt klart her. Men der er heldigvis også mange fællestræk med tv, film og dokumentar. Det er kreative mennesker, der elsker at fortælle gode historier, de brænder for det gode indhold og bokser også med de samme udforinger omkring rettigheder, distribution osv. Så jeg har en stejl læringskurve – men det skal nok gå.

Hvis Radio24Syvs fremtid havde set mere sikker ud, ville det så fortsat have været med dig ved roret?

Min beslutning om at skifte job har absolut intet med Radio24syvs fremtid at gøre. Jeg har været vild med mit arbejde, men efter otte år synes jeg både Radio24syv og jeg skulle prøve noget nyt. Så uanset om vi havde besluttet at søge og uanset, hvad der politisk bliver besluttet, så står min beslutning ved magt. Og det talte jeg allerede med min bestyrelsesformand om i slutningen af februar.

Du har været med i hele Radio24Syvs historie. Hvad er I lykkes bedst med og hvad kunne være gjort bedre?

Det vi er lykkedes bedst med er at engagere nogle helt nye lyttere i taleradio. Jeg er allermest stolt af, at vi har udvidet markedet. Før vi sendte, lyttede ca. 700.000 danskere til taleradio hver uge – det var dengang P1 . Nu er det 1.2 mio. Vi har fået en helt ny gruppe af yngre og danskere med kortere uddannelser og mange andre til at synes taleradio er fedt. Vi har et solidt tag i danskere i HELE Danmark – uanset hvad politikere antyder. Det er vores allerstørste fortjeneste – fordi det er opnået med begavet, engageret og modig taleradio – båret af stærke værter.

Og lige nu gider jeg helt ærligt ikke fokusere på, hvad vi kunne have gjort bedre. Det er hår i suppen.

Det lyder rimeligt. Tak for chatten og held og lykke med både den næste tid på radioen og i dit nye job.


Efter interviewet blev bragt torsdag morgen i Medietrends ugentlige nyhedsbrev besluttede regeringen og Dansk Folkeparti at udbyde en DAB-kanal med et årligt budget på 70 millioner kroner, som Radio24Syv kan søge, hvis de har lyst.

Læs også