Connect with us

Medieøkonomi

Ny medejer sikrer mediestøtte til A4 Medier

For at få mediestøtte må højst 66 procent af mediet være ejet af A-pressen. Den ejerandel er nu reduceret til 65 procent.

Udgivet

den

Efter A-pressen og Freeway er gået hvert til sit, har mediestøtten til A4 Medier (tidligere avisen.dk aps) hængt i en tynd tråd.

Reglerne forhindrer nemlig, at der gives støtte til medier, der ejes med to tredjedele eller mere af arbejdsgiver-, arbejdstager- eller brancheorganisationer.

Men A4 Medier har netop meddelt, at de overdrager 35 procent af ejerskabet til Willmore fra den 1. maj. Dermed er A4 Medier atter på den rigtige side af mediestøttereglerne.

Udvidelsen af ejerkredsen har dog også andre væsentlige fordele. Willmore er en af mediebranchens få aktører med ekspertise i salg og udvikling og er derfor et klogt aktiv at have med i ejerkredsen for A4 Medier.

Willmore er i forvejen engageret med salg af jobannoncer og abonnementer af A4 Mediers nye nichemedier, A4 Jobliv og A4 Arbejdsmiljø. Samt iøvrigt flere andre nichemedier – heriblandt Politiken Nicher.

A-pressens direktør Rasmus Østrup Møller udtaler i en fælles pressemeddelelse:

”Det har været vigtigt for A-pressen at finde en ny partner, som kan give os et vitalt boost på især vores to nye forretningsområder, abonnementsydelser og jobopslag.  Her kan Willmore bidrage til at fokusere forretningen, så den matcher de behov, vores læsere har. Vi er enige med Willmore om vejen, og vi er også enige om det overordnede publicistiske mål; nemlig at skabe kvalitetsbaserede medietilbud om danskernes arbejdsliv både i dybden og bredden”.

Fra Willmore er der hos direktør Jesper Skeel også stor glæde over det nye makkerskab.

”A4 Medier har adgang til tusindvis af læsere og aktører på det danske arbejdsmarked – og en plan for flere nicheportaler. Derfor er et formelt ejerskab særdeles interessant for Willmore. Vi har med succes lanceret A4 Jobliv som er et jobopslags site i vækst og vi ser flere spændende muligheder i det nye ejerskab”.

Parterne oplyser ikke, hvad Willmores ejerandel koster.

Indtil den 1. maj blev A4 Medier udgivet sammen med Freeway og hovedmediet var avisen.dk. Udgivelsen under det domæne er nu overgået til Freeway, som indtil videre udelukkende udgiver Ritzautelegrammer på domænet.

Redaktionen, der tidligere skrev til avisen.dk, udgiver nu under domænet A4 Nu – a4nu.dk.

Medieøkonomi

Bertelsen og Brügger afløser Berlingske i Radio24syvs ejerkreds

Den nye ejerkreds vil ansøge om DAB-sendetilladelsen. Samtidig er nuværende direktør Jørgen Ramskov udset til at blive bestyrelsesformand, hvis sendetilladelsen vindes.

Udgivet

den

Bertelsen og Brügger afløser Berlingske i Radio24syvs ejerkreds

Når Radio24syvs ansøgning til den nye DAB-sendetilladelse på fredag lander på bordet hos Slots- og Kulturstyrelsen, vil den alene være underskrevet PeopleGroup. Dermed ophæves det fælles ejerskab, som Berlingske Medie i otte år har været en del af.

Til gengæld indtræder de to nuværende programchefer Mads Brügger og Mikael Bertelsen i ejerkredsen.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Radio 24Syv. Der er ingen oplysninger om, hvorvidt og eventuelt hvor meget, kapital, Bertelsen og Brügger skyder ind i selskabet.

Direktør i PeopleGroup og formentlig kommende direktør for Radio 24Syv, hvis de vinder sendetilladelsen, Jakob Kvist, oplyser, at ændringerne i ejerkredsen er for “at samle alle radioens kræfter i eet hus og opnå en større behændighed og manøvredygtighed, både i det daglige og generelt i forhold til det nye fokus, som radioen står overfor.”

“Vi har været utroligt glade for samarbejdet med Berlingske Media igennem de første otte år. Men nu er radioen klar til at stå på egne ben med en inhouse ejerkreds, som også inddrager dens kreative kræfter” siger Jakob Kvist om inddragelsen af Brügger og Bertelsen i ejerkredsen.

“Det er helt i husets ånd at gøre det således. I PeopleGroup er der tradition for kreative ledelser og selvstændighed i ejerskabet, og for os er det en helt naturlig proces nu at fokusere 100 procent på en agil ledelse, hvor alle har fingrene godt nede i bolledejen” fortsætter Jakob Kvist.

Opsplitningen med Berlingske Media er foregået udramatisk og i en god tone, og selskabets direktør, Anders Krab-Johansen ønsker fortsat kun det bedste for radioen.

“Vi har været fødselshjælpere til en ny radiostation på det danske marked, som har overrasket de fleste. Samarbejdet har foregået upåklageligt. Vi respekterer, at de ledende kræfter på stationen foretrækker at drive projektet videre selv” udtaler han.

Ifølge sendetilladelsen skal den kommende DAB-radio drives som et public service-projekt uden mulighed for at udnytte eller forfølge kommercielle interesser. Eventuelle yderligere indtægter i forbindelse med driften skal alle gå tilbage til programvirksomheden.

Hvis det lykkes for Radio24syv at genvinde sendetilladelsen, er den nuværende direktør, Jørgen Ramskov, udset til at indtræde som kommende bestyrelsesformand.

Udbuddet afgøres senest den 22 oktober, når Radio/TV-nævnets afgørelse foreligger.

Jørgen Ramskov vil som det fremgår af denne Twittertråd ikke oplyse, hvor stor en ejerandel de to programchefer overtager. Men baglæns regnestykker peger i retning, af at det samlede ejerindskud er 10 millioner kroner.

Læs resten af artiklen

Andre læser lige nu