Connect with us

Medieøkonomi

Ny medejer sikrer mediestøtte til A4 Medier

For at få mediestøtte må højst 66 procent af mediet være ejet af A-pressen. Den ejerandel er nu reduceret til 65 procent.

Udgivet

den

Efter A-pressen og Freeway er gået hvert til sit, har mediestøtten til A4 Medier (tidligere avisen.dk aps) hængt i en tynd tråd.

Reglerne forhindrer nemlig, at der gives støtte til medier, der ejes med to tredjedele eller mere af arbejdsgiver-, arbejdstager- eller brancheorganisationer.

Men A4 Medier har netop meddelt, at de overdrager 35 procent af ejerskabet til Willmore fra den 1. maj. Dermed er A4 Medier atter på den rigtige side af mediestøttereglerne.

Udvidelsen af ejerkredsen har dog også andre væsentlige fordele. Willmore er en af mediebranchens få aktører med ekspertise i salg og udvikling og er derfor et klogt aktiv at have med i ejerkredsen for A4 Medier.

Willmore er i forvejen engageret med salg af jobannoncer og abonnementer af A4 Mediers nye nichemedier, A4 Jobliv og A4 Arbejdsmiljø. Samt iøvrigt flere andre nichemedier – heriblandt Politiken Nicher.

A-pressens direktør Rasmus Østrup Møller udtaler i en fælles pressemeddelelse:

”Det har været vigtigt for A-pressen at finde en ny partner, som kan give os et vitalt boost på især vores to nye forretningsområder, abonnementsydelser og jobopslag.  Her kan Willmore bidrage til at fokusere forretningen, så den matcher de behov, vores læsere har. Vi er enige med Willmore om vejen, og vi er også enige om det overordnede publicistiske mål; nemlig at skabe kvalitetsbaserede medietilbud om danskernes arbejdsliv både i dybden og bredden”.

Fra Willmore er der hos direktør Jesper Skeel også stor glæde over det nye makkerskab.

”A4 Medier har adgang til tusindvis af læsere og aktører på det danske arbejdsmarked – og en plan for flere nicheportaler. Derfor er et formelt ejerskab særdeles interessant for Willmore. Vi har med succes lanceret A4 Jobliv som er et jobopslags site i vækst og vi ser flere spændende muligheder i det nye ejerskab”.

Parterne oplyser ikke, hvad Willmores ejerandel koster.

Indtil den 1. maj blev A4 Medier udgivet sammen med Freeway og hovedmediet var avisen.dk. Udgivelsen under det domæne er nu overgået til Freeway, som indtil videre udelukkende udgiver Ritzautelegrammer på domænet.

Redaktionen, der tidligere skrev til avisen.dk, udgiver nu under domænet A4 Nu – a4nu.dk.

Medieøkonomi

Danske digitale aviser er markant dyrere end udenlandske

Netflix og en Big Mac koster stort set det samme i mange lande. Men den prisstruktur gælder ikke for digitale avisabonnementer

Udgivet

den

Netflix koster stort set det samme i alle lande, men digitale nyheder er prissat meget forskelligt.

Det viser en ny analyse fra Reuters Institute for the Study of Journalism, som Medietrends har suppleret med danske priser.

Typisk koster standardadgang til digitale nyheder i udlandet omkring en god hundredekroneseddel om måneden. Det kan kun Berlingske konkurrere med herhjemme.

To oplagte forklaringer på de store prisforskelle mellem danske medier og udenlandske er højere danske lønninger og mindre oplag takket være vores lille land og begrænsede sprogområde.

Den logik modsiges dog til dels af priserne i Finland, hvor lønninger og oplag næppe afviger ret meget fra det danske.

Ofte når man sammenligner priser mellem lande, læner man sig op af det såkaldte Big Mac Index, som sammenligner priserne for en Big Mac i alverdens lande.

Indexet blev opfundet af The Economist som en morsomhed i 1986, men er siden blevet bredt anerkendt som et effektivt værktøj til at sammenligne priser på tværs af grænser.

Logikken er, at råvarerne og den nødvendige arbejdskraft for at fremstille en Big Mac er identisk uanset, hvor det foregår i verden. Er prisen derfor høj, peger det på et højt omkostningsniveau i landet og tilsvarende et lavt, hvis Big Mac’en fås billigt.

Som det fremgår af Big Mac Indexet for de udvalgte lande er prisniveauet meget mere homogent end priserne for digitale nyheder.

Noget tyder derfor på, at priserne for danske, digitale nyheder har en højere pris end i udlandet fordi medierne vælger det og ikke på grund af den strukturelle økonomi.

Her kan man for eksempel nævne, at Berlingske havde et driftsresultat på 25 millioner kroner i 2018, trods den lave indgangspris på digitale abonnementer.

Medieøkonomi består dog af mange andre komponenter end digitale abonnementsindtægter, så herfra kommer der ingen hurtige konklusioner.

Og hvem siger i øvrigt, at det ikke er de udenlandske medier, der er for billige?

Download hele analysen fra Reuters Institute for the Study of Journalism her

Læs resten af artiklen

Nye job

Brief

Jysk Fynske Medier vil lave mere lyd – også selvom de taber FM4. I dag indleverer Jysk Fynske Medier sammen med seks andre mediehuse en ansøgning på over 1.000 sider om at overtage driften af FM4, der i dag drives af Radio24Syv. Men uanset om Jysk Fynske Medier vinder udbudet eller ej, vil mediehuset i fremtiden producere meget mere lyd end idag. Det siger både formand og administrerende direktør – Fyens.dk

Facebook-medstifter foreslår tvangsopdeling. ”Det er 15 år siden, jeg var med til at stifte Facebook på Harvard og jeg har ikke arbejdet i firmaet i ti år. Alligevel føler jeg mig både vred og tynget af ansvar.” Sådan skriver Chris Hughes i et debatindlæg, hvor han opfordrer til, at Instagram og Whatapp skilles fra Facebook ved tvang. Han opfordrer også til at Zuckerberg holdes mere ansvarlig for Facebooks fejltagelser – New York Times

Journalisten får ny hjemmeside. Fagbladet Journalisten lancerede onsdag eftermiddag en ny hjemmeside, der er baseret på cards ligesom for eksempel politiken.dk – Journalisten.dk

Quartz bygger betalingsmur. Qz.com har siden sin lancering været gratis, men i al stilfærdighed har de i denne uge rejst en blid betalingsvæg. Efter 10 artikler er det slut med gratis læsning og så må man betale 15 dollars om måneden – QZ.COM

Russere spreder disinformationer i EP-valget. New York Times skriver, at et netværk af russiske websites og sociale medieprofiler spreder disinformationer i den igangværende EP-valgkamp. Eksperter fra blandt andet EU oplyser, at den russiske kampagne efterlader samme digitale fingeraftryk, som tidligere kampagner. Blandt andet den, der blandede sig i den amerikanske valgkamp i 2016 – New York Times

Russerne spreder skræk om 5G. Endnu en artikel fra New York Times om russisk propaganda. Det statsejede RT America har lavet syv programmer om farlighed ved 5G. Senest har de påstået, at børn, der bor i nærheden af 5G-master får cancer, næseblod og indlæringsvanskeligheder – New York Times

Podcastlyttere er mærkelige. I en ny undersøgelse af amerikanernes brug af podcast, er der mange nyttige oplysninger. Men undersøgelsen indeholder også et par selvmodsigende pointer fra brugerne. De fremhæver nemlig, at de elsker podcast fordi de kan gøre alt muligt andet, mens de lytter og samtidig oplyser flertallet, at de ikke foretager sig noget som helst andet end at lytte – EdisonResearch

MittMedia har succes med tidslås. Den første time en artikel er publiceret hos MittMedia er den gratis og derefter klapper muren i og du er nødt til at købe et abonnement. Medietrends har længe fulgt MittMedias tidslås og den skaber et ret fascinerende pres på læserne til enten at skynde sig at læse eller at betale. Derfor ikke overraskende, at MittMedia nu oplyser, at tidslåsen har øget abonnementssalget med 20% – Digiday

Andre læser lige nu