Connect with us

Medieøkonomi

Ny medejer sikrer mediestøtte til A4 Medier

For at få mediestøtte må højst 66 procent af mediet være ejet af A-pressen. Den ejerandel er nu reduceret til 65 procent.

Udgivet

den

Efter A-pressen og Freeway er gået hvert til sit, har mediestøtten til A4 Medier (tidligere avisen.dk aps) hængt i en tynd tråd.

Reglerne forhindrer nemlig, at der gives støtte til medier, der ejes med to tredjedele eller mere af arbejdsgiver-, arbejdstager- eller brancheorganisationer.

Men A4 Medier har netop meddelt, at de overdrager 35 procent af ejerskabet til Willmore fra den 1. maj. Dermed er A4 Medier atter på den rigtige side af mediestøttereglerne.

Udvidelsen af ejerkredsen har dog også andre væsentlige fordele. Willmore er en af mediebranchens få aktører med ekspertise i salg og udvikling og er derfor et klogt aktiv at have med i ejerkredsen for A4 Medier.

Willmore er i forvejen engageret med salg af jobannoncer og abonnementer af A4 Mediers nye nichemedier, A4 Jobliv og A4 Arbejdsmiljø. Samt iøvrigt flere andre nichemedier – heriblandt Politiken Nicher.

A-pressens direktør Rasmus Østrup Møller udtaler i en fælles pressemeddelelse:

”Det har været vigtigt for A-pressen at finde en ny partner, som kan give os et vitalt boost på især vores to nye forretningsområder, abonnementsydelser og jobopslag.  Her kan Willmore bidrage til at fokusere forretningen, så den matcher de behov, vores læsere har. Vi er enige med Willmore om vejen, og vi er også enige om det overordnede publicistiske mål; nemlig at skabe kvalitetsbaserede medietilbud om danskernes arbejdsliv både i dybden og bredden”.

Fra Willmore er der hos direktør Jesper Skeel også stor glæde over det nye makkerskab.

”A4 Medier har adgang til tusindvis af læsere og aktører på det danske arbejdsmarked – og en plan for flere nicheportaler. Derfor er et formelt ejerskab særdeles interessant for Willmore. Vi har med succes lanceret A4 Jobliv som er et jobopslags site i vækst og vi ser flere spændende muligheder i det nye ejerskab”.

Parterne oplyser ikke, hvad Willmores ejerandel koster.

Indtil den 1. maj blev A4 Medier udgivet sammen med Freeway og hovedmediet var avisen.dk. Udgivelsen under det domæne er nu overgået til Freeway, som indtil videre udelukkende udgiver Ritzautelegrammer på domænet.

Redaktionen, der tidligere skrev til avisen.dk, udgiver nu under domænet A4 Nu – a4nu.dk.

Læs også