Connect with us

Original

Facebook vil vise dig hvor meget tid du bruger på Facebook

Nu får du overblik over, hvor meget tid, du bruger på Facebook. Og hvis du vil, kan du blive advaret, når det tager overhånd

Udgivet

den

I disse uger udruller Facebook en ny funktion, der vil vise dig, hvor meget tid, du bruger på Facebook. Funktionen vil fortælle dig, hvor længe du har været på Facebook i dag, den seneste uge og i gennemsnit.

Dertil kommer, at du kan indstille funktionen til at komme med en advarsel, hvis du overskrider et tidsforbrug, som du selv har valgt.

Det skriver Techcrunch, som også har skærmbilleder af den nye funktion.

Som ofte når Facebook udruller nye funktioner sker det enten land for land eller til brugerne i lidt tilfældig rækkefølge. I dette tilfælde oplyser Facebook, at funktionen bliver udrullet globalt og hvis du ikke allerede har fået funktionen, vil du ifølge Techcrunch snart kunne finde den via: mere -> indstillinger og privatliv -> mit tidsforbrug.

Allerede før funktionen er landet hos ret mange, kritiseres den for at være for tandløs. Den indføres som et led i Facebooks bestræbelser på, at deres brugere skal have en sund og god oplevelse med platformen, men funktionen skelner ikke mellem de “sunde” aktiviteter på Facebook og de “usunde”.

Ifølge Facebooks egen forskning er det sundt, når vi interagerer med hinanden, mens overdreven passivt scroll på nyhedsfeedet øger vores følelse af ensomhed og ulykkelighed. Kritikerne ville derfor gerne have, at der blev målt på synd versus usund brug af Facebook.

Læs også