Connect with us

Kurateret

Kommentarsporet skaffer abonnenter

Kommentarsporet er mange mediers store udfordring. Men nogle medier udnytter læsernes store debatlyst til at sælge abonnementer.

Udgivet

den

Der findes vel nærmest ikke en metode til at skaffe nye abonnenter, som ikke er blevet afprøvet endnu. Sådan er det også hos Seattle Times, hvis nyhedsbreve Medietrends tidligere har omtalt.  Avisens vigtigste motor til at skaffe nye betalende læsere er naturligvis betalingsvæggen, som både nyhedsmails, læserkonkurrencer og en valgapp skubber læserne op imod.

Men avisens kommentarspor er også blevet en vigtig kilde til nye abonnenter. Det skriver Digiday, der har talt med Seattle Times vp for innovation and products, Sharon Chan.

Hun fortæller, at muligheden for at kommentere altid optræder meget højt, når avisen undersøger, hvad der skaber værdi for læserne. For at kommentere, skal læserne dog logge ind som registrerede brugere og det giver mulighed for at bruge kommentarsporet som første station i en længere salgstragt.

“Kommentarsporet er en vigtig driver for os. Vi ved fra undersøgelserne, at de sætter stor pris på muligheden,” siger hun.

Kravet om at man skal være registreret for at kommentere, hjælper også i bestræbelserne på at luge ud i trolde og hate speach.

Kommentarretten er også en meget væsentlig del af succesen hos det argentinske medie Página/12, der i april lancerede et medlemskoncept, som skulle give fordele til de betalende. Men Página/12 etablerede ikke samtidig betalingsvæg og derfor sælges medlemskaberne udelukkende fordi læserne gerne vil støtte Página/12 og fordi de får nogle fordele, hvoraf kommentarmuligheden anses som den mest vigtige.

The Lenfest Institute har talt med det argentinske medie, der stolt kan prale af at medlemsbasen er gået fra 0 til 7.000 siden april.

Kommentarmodulet, som Página/12 konsekvent omtaler som et bidragssystem, er open source platformen Talk, der også anvendes af en lang række store medier, heriblandt Washington Post, The Intercept og The Wall Street Journal.

Udover at kommentarretten har skaffet imponerende 7.000 betalende læsere (medlemmer) på få måneder, har det også skabt et højt engagement med hele 5.000-6.000 kommentarer. Ovenikøbet sobre og konstruktive bidrag, fortæller Mariano Blejman fra Página/12 til The Lenfest Institute.

“Vi behøver ikke at modere, for betalingskravet moderer for os” siger han.

Læs mere om Página/12s projekt her.

Læs også