Connect with us

Original

Den journalistiske forbandelse

Anmeldelse: Ny debatbog sprudler af spændende, begavede og tankevækkende pointer om journalistik. Gid den også vendte de fordomsfri briller mod betalingsmodellerne

Udgivet

den

Den journalistiske forbandelse

Kald det bare et Freudian slip, men jeg troede, at bogens titel var ”Den Journalistiske Forbandelse”.

Forklaringen er, at jeg er nærsynet. Men sandheden er også, at bogen med lige så stor ret kunne have haft min forbandede titel som den korrekte og lidt mere neutrale titel ”Den Journalistiske Forbindelse”.

Sådan indleder jeg min anmeldelse af Søren Schultz Jørgensens og Per Westergårds nye debatbog “Den journalistiske forbindelse”.  Anmeldelsen kan læses i sin helhed på Kommunikationsforum.

Bogen sprudler af spændende, begavede og tankevækkende pointer og jeg tøver ikke med at anse, den som et mindre vendepunkt i mindsettet i det dansks medieliv.

Den Journalistiske Forbindelse røntgenfotograferer hvert eneste skridt på mediernes knoklede vej igennem historien og fører frem til en (forbandet) konklusion om, at de faglige idealer, som generationer af journalister er vokset op med, har spillet fallit og har skubbet nyhedsbrugerne så langt væk, at de i dag ikke længere vil betale – dermed er den journalistiske forbindelse til nyhedsbrugerne knækket forbandet midt over.

Et stort lyspunkt i bogen er, at de to forfattere inviterer læserne med indenfor på eksklusive besøg på flere end 50 innovative og inspirerende medier i Europa og USA. Nogle er små og nystartede og andre er giganter, der har evnet at dreje supertankeren eller har søsat små testfartøjer med succes. Alle deler gavmildt ud af de positive resultater og mange af ideerne er så konkrete, at de er lige til at planke for medier med lyst til innovation og forandring.

Netop fordi bogen er så gennemarbejdet og er baseret på besøg på flere end 50 innovative medier i Europa og USA ærgrer jeg mig også over, at bogen “kun” beskæftiger sig med journalistikens udvikling og betydning for medierne.

Når nu forfatterparret var så godt i gang, havde jeg også gerne set, at de gav betalingsmodellerne samme fordomsfri analyse.

Alt dette kan du læse i selve anmeldelsen, der selvfølgelig også giver dig et indblik i bogens konklusioner.

Læs mere på Kforum.

god læselyst/Jan

Læs også