Connect with us

Original

Google vil sælge abonnementer for medierne

Google skruer charmen på overfor medierne og vil bruge 1,8 mia dkr på at forbedre livet for medierne og bekæmpe misinformation

Udgivet

den

Google vil sælge abonnementer for medierne

Google skruer nu charmen på overfor medierne og udruller en pakke af initiativer, der skal gøre det lettere at være medie. Google kalder projektet for Google News Initiative og for at understrege alvoren smider søgemaskinen 300 millioner dollars ind i projektet (cirka 1.8 milliarder danske kroner fordelt over 3,5 år).

En del af initiativet vil være rettet mod bekæmpelse af fake news og dårlige søgeresultater i forbindelse med breaking historier. Her er Google ofte blevet taget på det forkerte ben og har ladet fake news få de bedste placeringer i søgninger.

I projektet er der også afsat penge til at udvikle konkrete værktøjer, som kan hjælpe medierne i deres dagligdag. Og det første blev præsenteret i dag – nemlig en funktion, som gør, at man kan tilmelde sig og betale medieabonnementer ved hjælp af den Google-konto, som langt de fleste mennesker i dag har.

Det fremgår ikke af oplysningerne fra Google om de snupper en procentdel af abonnementsprisen.

Her er hvordan det vil virke.

Google har i forvejen sit meget anerkendte Digital News Initiative, DNI, kørende i Europa. Her kan medier søge om økonomisk støtte til at udvikle relevante værktøjer og services til at forbedre medieforretningen. I øjeblikket er ansøgningsrunde 5 åben.

Ifølge Google bliver DNI nu lagt ind under det nye projekt.

Læs også