Connect with us

Kurateret

Falske nyheder på Twitter har større succes end sande

Det tager seks gange så lang tid for sande historier at blive set af 1.500 mennesker som det tager for falske. Og det skyldes ikke bots

Udgivet

den

Falske nyheder på Twitter har større succes end sande

En ny analyse af flere end 4,5 millioner tweets og retweets på Twitter viser, at falske nyheder bliver retweetet 70 procent mere end sande nyheder. Dermed når de både hurtigere omkring på Twitter og bliver vist til flere mennesker end det sker for de sande nyheder.

Undersøgelsen er gennemført af forskere fra Indiana University Bloomington og beskrevet i et nyt paper i Science. Du kan læse mere om undersøgelsen her.

Twitter har de senere år i stigende grad været hærget af bots, der liker og retweeter på livet løs. Men forskerne bag undersøgelsen har renset deres analyser for bots og når de gjorde det, nåede de frem til at bots så at sige gav lige meget medvind til sande og falske historier.

De falske historiers “succes” på Twitter skyldes altså først og fremmest af mennesker reagerer mere på dem end på de sande historier.

En af delkonklusionerne er, at sande historier på Twitter er seks gange så længe om at komme ud til 1.500 mennesker som de falske.

Læs hele undersøgelsen her eller en kortere nyhedsartikel her

Foto: Esther Vargas/Flickr

Læs også