Connect with us

Nyhed

Trumps nye favoritmedie

Efter Fox News har erklæret Joe Biden som vinder af valget, har Trump kastet sin kærlighed over lille medie, der betegner sig selv, som hans GREATEST supporter

Udgivet

den

Trumps nye favoritmedie

One America News Network er navnet på Donald Trumps nye foretrukne medie.

Han har ganske vist altid haft et godt øje til det lille højrepopulistiske medie fra Californien , men efter han føler sig svigtet af Fox News, der ligesom alle andre har erklæret Joe Biden som vinder af præsidentvalget, har Trump kastet hele sin kærlighed over One America News Network.

Det sker selvfølgelig på Twitter, hvor hans 89 millioner følgere nu opfordres til at at følge One America News Network – i daglig tale blot kaldet OAN eller @oann på twittersprog.

Fox “svigt” af Donald Trump fik også OAN til at fastgøre dette tweet på deres profil.

Men hvad er OAN egentlig? Og er OAN lige så publicistisk anløben, som man kan forestille sig, at et medie, der omklamres af Donald Trump, må være?

OAN blev grundlagt den 4. juli (USAs nationaldag) 2013 af forretningsmanden Robert Herring, der indtil han trådte ind i medieverden, havde tjent sin penge i en kæde af dyrehandler i Los Angeles. Lanceringen skete i forbindelse med markeringen af nationaldagen hos 2013 Conservative Political Action Conference (CPAC).

Selvom OAN konsekvent omtales som et stærkt konservativt medie, har de ikke officielt noget politisk tilhørsforhold. Ifølge en præsentationsvideo er de en nyhedsstation, der kærer sig om et stærkt Amerika og en ærlig dækning af det politiske lederskab, udenrigspolitiken, økonomien og den nationale sikkerhed.

I samme video præsenteres sloganet OAN – credible news.

Men siden Donald Trumps entre i det politiske landskab, har OAN været 100 procent på hans side.

Ifølge Washington Post er sympatien stå stærk, at ejeren, Herring, har forbudt OANs journalister at omtale meningsmålinger, der ikke har Trump i spidsen. Ligeledes er det stationens erklærede politik, at direkte transmissioner fra Trumps taler aldrig må afbrydes.

Ifølge Vox har OANs executive producer Lindsay Oakley i en intern mail skrevet:

“Trump bliver uretfærdigt behandlet af mainstream medierne og det er vores opgave at levere den anden side… Og vi skal heller ikke glemme, at vi har loyale seere, der tuner ind for at se Trumps taler live, fordi ingen andre bringer dem. Vi ser også vores højeste seertal under Trump-talerne.”

Andre interne mails, der opfordrer til minimal dækning af politiskyderier, opprioriteret dækning af abortmodstand, mindre om russisk indblanding i 2016-valget og slet intet om Trumps dårlige sager, er også blevet lækket.

Senest blev OANs kærlighed til Trump bekræftet, da Donald Trump i marts oplistede en række medier, som han opfattede som venner og til OANs store skuffelse, glemte OAN.

Det fik OAN til at tweete, at de ellers var “..one of his GREATEST supporters”

Selvom OAN kalder sig selv for credible news bliver de generelt slet ikke opfattet som et medie. I årevis har deres seertal i kabelpakkerne været så lave, at de ikke kunne måles og deres troværdighed er så lav, at NewsGuard, der vurderer mediers troværdighed, ifølge New York Times, advarer alle mod at stole på OAN.

“Udvis størst mulig forsigtighed med One America News, der alvorligt overtræder basale standarder for troværdighed og transparens og regelmæssig bringer falske eller forvrængede informationer”, lyder advarslen fra Newsguard.

Senest har OAN publiceret stribevis af videoer med påstande om valgsvindel, og de er kommet i uføre hos både Twitter og Youtube. Sidstnævnte oplyser til New York Times, at de ikke anser OAN som en autoriseret nyhedskilde og at deres indhold derfor ikke kommer op i almindelige søgninger.

Ikke desto mindre er deres videoer om påstået valgsvindel tilsammen set mere end en million gange.

I marts krævede et flertal af journalisterne i Det Hvide Hus, at OANs medlem af pressekorpset skulle ekskluderes, da hun konsekvent nægtede at bære mundbind og dermed udgjorde en smittefare for andre.

OANs repræsentant i pressekorpset er ikke blevet ekskluderet af Det Hvide Hus, men er tværtimod blevet særbehandlet i en sådan grad, hun er blandt de fem journalister, der har fået lov at stille flest spørgsmål til Donald Trump på pressebriefinger.

Wikipedia har samlet en skræmmende lang liste over falske historier og konspirationer, der har fået intensiv dækning hos OAN. Ofte er historierne efterfølgende blevet tweetet af Donald Trump.

På den måde lever Trump og OAN i en stærk symbiose, hvor OAN leverer kuglerne og Trump kvitterer ved at leverer millionpublikum.

Læs også