Connect with us

Kurateret

The Times opretter Facebook-grupper for at skaffe læsere

I den digitale medieverden er det et gammelt trick at oprette Facebook grupper for at skaffe trafik. Men nu løfter The Times tricket til nye højder

Udgivet

den

The Times opretter Facebook-grupper for at skaffe læsere

I den digitale medieverden er det et godt gammelt trick at oprette Facebook grupper for at skaffe trafik. Herhjemme har blandt andet Dagens.dk igennem årene modtaget uendeligt mange klik fra Facebook gruppen Efterlysninger, der har over 40.000 medlemmer, og som blev oprettet i 2013 af Dagens.dk

Men, mens Efterlysninger og tilsvarende Facebook grupper er åbne for enhver og primært har som mål at skaffe flest mulige læsere, forsøger britiske The Times nu at løfte disciplinen til et nyt niveau, nemlig at skaffe abonnenter.

Det skriver Digiday.

The Times har igennem det seneste halve år oprettet tre forskellige Facebook grupper, hvor man kun kan blive medlem ved at blive godkendt at The Times. Grupperne, der handler om Brexit, bøger og film, har derfor selvsagt ikke millioner af medlemmer, men til gengæld et forum af højt engagerede medlemmer.

The Times fodrer ikke kun grupperne med deres eget indhold, men med indhold fra mange forskellige kilder. Til gengæld tilbyder The Times de højt passionerede medlemmer, at de kan få to gratis artikler om ugen hos The Times.

Hvorvidt tragten virker og rent faktisk skaffer nye abonnenter, kan The Times endnu ikke svare på. Det skyldes blandt andet, at Facebook er fedtede med data om medlemmerne.

To sidegevinster – som måske i virkeligheden bliver kernegevinsterne – er, at grupperne faciliterer et mere levende debatmiljø end på The Times egen platform og at grupperne er en effektiv detektor af nye strømme, inputs og holdninger hos de pågældende stofområders superlæsere.

Foto: Wikimedia

Læs også