Connect with us

Original

Alle har ret til deres egen betalingsvæg

Medium.com giver ikke bare alle mulighed for at udkomme professionelt til et stort publikum. Nu lancerer de også betalingsvægge til alle

Udgivet

den

Alle har ret til deres egen betalingsvæg

Medium er ubetinget det mest flyvske og eksperimenterende medieprojekt i denne verden. Nu lancerer de det, de selv kalder internettets første åbne betalingsvæg.

I august åbnede Medium op for at udvalgte skribenter og udgivere kunne gemme deres indhold bag en betalingsvæg, som kun medlemmer kunne komme igennem. Disse medlemmer betaler 5 $ om måneden og pengene fordeles efter, hvor meget engagement artiklerne bag betalingsvæggene har fået.

Læs: Nyt kapitel i Mediums skizofrene og innovative liv

Nu udvider Medium ordningen, så alle (som i ALLE) kan indhegne deres artikler på Medium. Og ordningen er fuldstændig fleksibel, så du kan nøjes med at lægge nogle artikler bag betalingsvæg og lade andre være frit tilgængelige for alle.

Blandt de udgivere, der i første omgang fik lov at teste Mediums betalingsvæg er der meget delte erfaringer af indtægterne. Ifølge Niemanlab svinger indtægterne fra få cent til flere hundrede dollars.

En vigtig fordelingsnøgle er, hvor mange “claps” artiklerne får. Claps er Mediums helt eget værktøj til at udtrykke engagement. Hvis du kan lide artiklen, klapper du og hvis du elsker den, klapper du endnu længere.

For danske udgivere og skribenter, som der stille og roligt bliver flere og flere af, er der næppe de store penge at hente, da publikum trods alt er begrænset. Men skriver du på engelsk er der måske mulighed for lidt ekstra indtægter.

Læs mere om Mediums nye betalingsvæg

Læs også