Connect with us

Original

Augmented Reality rykker et skridt nærmere på nyhedsverdenen

Du kender det fra Pokemon Go, men sjældent fra nyhedsmedierne. Men nu kan en ny opdatering på iPhones sætte fart i udvinklingen af nyheds augmented reality

Udgivet

den

Augmented Reality rykker et skridt nærmere på nyhedsverdenen

Augmented Reality – det, der ligesom Pokemon Go – venter stadig på at blive omfavnet af nyhedsmedierne. Men med den nyeste opdatering af iPhone, iOs 11, bliver det meget lettere at præsentere augmented reality.

Det har det amerikanske medie Quartz allerede gjort på deres app, hvor de for få dage siden kunne vise et rumskib, der næsten kunne flyve ud af smartphonen.

Apple har annonceret store forventninger til augmented reality og tilbyder også værktøjer til at udvikle augmented reality. Det er de redskaber, som Quartz har udnyttet og ifølge dem, er det nu så let at udvikle augmented reality, at det er lige før, at der er tale om “drag and drop”.

Dermed er der skabt mulighed for at langt flere medier kan være med på teknologien. Dels fordi det dermed bliver billigere, men nok så vigtigt fordi det bliver hurtigt at eksekvere.

Læs mere om Apple og Quartz her

P.t. er der ikke mange gode eksempler på udnyttelse af augmented reality i nyhedsverdenen. Men et, der ofte fremhæves er Washington Posts rekonstruktion af politidrabet på den unge sorte Freddie Gray. En situation, der giver god nyhedsmening fordi der ikke fandtes nogen form for billeddokumentation af begivenheden. Men Washington Post kunne rekonstruere drabet ved hjælp af videnudsagn fra retssagen og derefter tilbyde læserne, at de kunne opleve Freddie Grays sidste stund – fra alle vinkler.

Senest har Washington Post også brugt AR til at lade brugerne gå på opdagelse i ombygningen af National Museum of African American History and Culture in Washington, D.C.

Et andet smukt eksempel på augmented reality er The Weather Channels brug af teknologien til denne vejrudsigt:

Foto: Sigfrid Lundberg/Flickr

Læs også