Connect with us

Original

4 ud af 10 Zetland-historier lyttes

Det er kun to måneder siden, at Zetland indførte, at alle artikler kunne lyttes, men allerede nu bliver 40 procent af Zetlands historier lyttet i stedet for læst.

Udgivet

den

zetland lyd

Det er kun to måneder siden, at Zetland indførte, at alle artikler kunne lyttes, men allerede nu bliver 40 procent af Zetlands historier lyttet i stedet for læst. Det er en høj andel og i chefredaktør Lea Korsgaards nyeste nyhedsmail giver hun udtryk for at det kan påvirke Zetlands profil.

“Det har selvfølgelig fået os til så småt at gruble over, om det skal have nogen konsekvenser for, hvordan vi tænker vores historier – og i så fald hvilke. Hvis I har nogle bud på dét, så byd endelig ind med forslag og idéer,” skriver hun til Zetlands medlemmer.

Samtidig tilføjer hun:

“At Zetland nærmer sig tiden som halv lydavis, halv læseavis, kommer ikke til at få konsekvenser for, at vi stadig har tænkt os at prioritere fotografiet og illustrationerne højt. Sjælen i en avis sidder ikke bare i ordene. Den sidder også i billederne.”

Zetlands artikler indlæses af journalisterne selv.

Zetlands lydavis  er udtryk for en moderne udgiverdiskurs, som hylder platforms agnosticisme – at man ikke er bundet til nogen bestemte platforme, men altid udkommer der, hvor det giver bedst mening.

Weekendavisen udkommer også som lydavis.

Læs også