Connect with us

Original

Vil du betale 5 kr. om ugen for at sms’e med din yndlingsjournalist?

Nu kan du sms’e personligt og privat med de eksperter og mediepersonligheder, der ved allermest om dine favoritemner. Koster kun få kroner om ugen

Udgivet

den

sms med kendte

Innovation har det med at køre i cirkler og nogle gange er det allernyeste noget virkelig gammelt med en lille tilføjelse. Sådan er det med en ny ide fra chatbot-pionererne Purple, der nu tilbyder, at du kan sms’e med dine favoritjournalister mod, at du betaler et beskedent beløb.

Dermed er Purple stort set gået tilbage til sit udgangspunkt, der startede med at grundlæggeren Rebecca Harris hele tiden svarede på politiske spørgsmål fra sine venner på sms. Da chatbotteknologien blev udrullet, tænkte Harris, at hun kunne fodre en chatbot med sin politiske indsigt og på den måde servicere mange flere mennesker på en gang.

I dag har Purple 18.000 tilmeldte brugere og chatbotten anses af mange for at være best in class, når det handler om at tale flydende chatbotsk.

Men nu udvider Purple med en ny tjeneste, hvor journalister kan oprette deres egen kanal og deres følgere kan betale for at have kontakt med dem. Og mens Purple lever på Messenger, skal den nye tjeneste fungere som klassisk sms. Purple mener, at Messenger er blevet for upersonligt og at de mange chatbots (i USA – ikke Danmark, endnu) har udhulet troværdigheden i en sådan grad, at folk tror de chatter med bots selvom det rent faktisk er rigtige mennesker.

Da den nye tjeneste netop er med rigtige mennesker, skal den derfor foregå på sms, som de fleste af os stadig opfatter som mere privat.

Purple forestiller sig, at det primært vil være journalister og mediepersonligheder med mange følgere, der opretter personlige kanaler og abonnementerne typisk vil sælges for 3-4 dollars per måned. Beløbet bestemmes af journalisten.

Historien melder ikke noget om, hvordag disse nyhedscelebs skal overkomme at svare alle deres følgere. Men mon ikke konceptet satser på, at mange ikke stiller spørgsmål, men blot konsumerer de opdateringer, der flyder ud fra sms’en.

Læs mere

Foto: Jan Jespersen/Flickr

Læs også