Connect with us

Kurateret

Flere fake news er anti-Trump end pro-Trump

Fake news, der arbejder imod Trump har vind i sejlene. Snopes har mere travlt med at afsløre fup fra Trumpmodstandere end fra den modsatte fløj

Udgivet

den

Noget tyder på, at fake news, der arbejder imod Trump har fået vind i sejlene. Ihvertfald oplyser det amerikanske faktatjeksite Snopes til BBC, at de i den seneste måned har afsløret flere fake news, der er imod Trump end for Trump.

Det skriver BBC i en artikel, der også bringer flere andre overraskende oplysninger. Blandt andet viser en kortlægning af, hvem, der deler fake news, at de pågældende afviger markant fra de stereotyper, der ellers er om personer, der deler fake news.

Således viser kortlægningen, at de, der delte en “venstreorienteret” fake news havde 34 gange så stor sandsynlighed for at have en college graduate end den amerikanske befolkning generelt.

Blandt dem, der delte “højreorienteret” fake news var der 18 gange større sandsynlighed for at de tilhørte den økonomiske øvre middelklasse end blandt befolkningen generelt.

Kortlægningen er dog baseret på et enkeltstående eksperiment og kan derfor ikke sige at være repræsentativ for hele fake news-organismen. Men uanset det, er resultatet opsigtsvækkende, da det formentlig er første gang, at data peger i den retning.

Læs hele artiklen her

Læs også