Connect with us

Original

Krise tvinger Instant Articles til forbedringer

Store medier vender ryggen til Facebooks flagskib og det får giganten til at lancere to nye forbedringer, der skal hjælpe medierne – og Facebook

Udgivet

den

Instant Articles – Facebooks lynartikler, der åbner på et splitsekund – blev spået til at revolutionere måden at udgive journalistik på. Men efter snart to år med konstante justeringer af konceptet er det endnu ikke lykkedes for Facebook at ramme den helt rigtige balance, hvor både Facebook, brugere og medier er tilfredse.

Nok, er mange medier gået næsten all in og udgiver alt deres indhold på Facebooks Instant Articles, men mange flere er utilfredse og konceptet er langt fra blevet mainstream. Tværtimod har mange af de medier – både i Danmark og udlandet, som har givet Instant Articles en chance, udtrykt skuffelse. Enten oplever de, at de tjener for lidt på annoncerne på Instant Articles eller også indfanger de for få nye læsere trods det at Instant Articles skulle hjælpe medierne ud til nye og større målgrupper.

I mine forudsigelser for medietendenser i 2017 spåede jeg tilbage i december, at hvis ikke Instant Articles blev justeret i 2017, ville store medier miste tålmodigheden og vende ryggen til konceptet. 

Det blev så selveste New York Times, der som betapartner med Facebook ellers var med til at lancere Instant Articles, der trak sig først. Formentlig har dette været med til at skubbe Facebook til endnu engang at forsøge at forbedre Instant Articles til fordel for medierne.

I efteråret gennemførte jeg som fellow på SDU et langt projekt om perspektiverne ved at udkomme på Instant Articles i stedet for på egne medieplatforme. En af de strategier, jeg beskrev i projektet, var konverteringsstrategien, hvor medierne udnytter den forbedrede udbredelse, man opnår via Instant Articles, til at fiske efter nye læsere.

Du kan læse projektets otte analyser her

Strategien er, at komme ud til nye læsere og så lokke dem til at tilmelde sig et nyhedsbrev. På den måde får medierne dem på krogen og kan, om alt går vel, langsomt omvende dem til faste læsere og måske endda også få dem til at betale en dag.

Et afgørende punkt i den strategi er naturligvis, at Instant Articles rent faktisk evner at få læserne til at tilmelde sig nyhedsmails. Og det er netop den Call-to-action, som Facebook nu forbedrer.

Facebook hævder, at medier, der har fået lov at prøvekøre den nye feature, der også kan bruges til at høste likes til mediernes Facebook-sider, har kæmpe succes.

De nye call-to-action finesser frigives i løbet af denne uge.

Så snart den nye feature frigives i Danmark vil Medietrends teste den i praksis.

Læs Facebooks forklaring her

Læs også