Connect with us

Kurateret

Nyt internationalt samarbejde mod fake news

Et nyt, ambitiøst samarbejde mellem 37 internationale medier skal sætte et massivt pres mod fake news eksistensvilkår.

Udgivet

den

CrossCheck er navnet på et nyt internationalt samarbejde mod fake news. Samarbejdet drives af organisationen First Draft News og bakkes foreløbigt op af 37 udgivere fra især Storbritanien og Frankrig. Det drejer sig blandt andet om BBC, Channel 4 News, International Business Times, Bloomberg, Le Monde, BuzzFeed, La Liberation, Les Echos og Agence France-Presse.

Det skriver Digiday.

I første omgang koncentreres kræfterne om at modarbejde fake news i den franske præsidentvalgkamp, hvor første runde afgøres den 23. april. De mange involverede medier samarbejder via Slack og ifølge dem selv, er der nærmest tale om klassisk crowdsourcing. Derfor kan almindelige nyhedsbrugere også anmelde nyheder, som de er i tvivl om er sande eller falske og i det omfang CrossCheck har tid, undersøger de spørgsmålene.

De 37 medier vil bringe resultaterne i deres medier og håbet er, at den fælles indsats fra 37 medier, vil have en massiv indvirkning på de falske nyheders eksistensvilkår.

Facebook støtter også projektet ved dels gratis at booste rækkeviden af Facebook-opslag fra projektet og ved også at give gratis markedsføring af CrossCheck.

First Draft News, der faciliterer CrossCheck, er en uafhængig non profit organisation, der modarbejder misinformationer og usandheder på digitale platforme. CrossCheck er finansieret af Google News Lab

Medietrends publicerer også de mange fakta tjek fra CrossCheck. Opdateres løbende og kan ses her.

Læs også