Connect with us

Kurateret

Gamle medier skal lære af nye medier – ikke kopiere

Traditionelle medier skal ikke forære førerpladsen til de nye medier. Men de skal fokusere på læsernes behov ligeså indædt som de digitalt indfødte medier .

Udgivet

den

Gamle medier skal lære af nye medier - men ikke kopiere
VÆRD AT LÆSE FORDI

Det er en balancegang at være et traditionelt medie. På den ene side er man nødt til at lære af de nye spillere og på den anden side, skal man værne om sit brand og udnytte det maksimalt.

HANDLER OM

De traditionelle medier har altid haft en top-down opfattelse af journalistik og en tendens til at kommunikere til læserne istedet for at kommunikere med læserne. Hos de digitalt indfødte medier, er man vant til at have et skarpt fokus på, hvad læserne vil have, hvornår de vil have det og hvordan de vil have det.

Det mindset er de traditionelle medier nødt til at tage på sig.

Men samtidig skal de også værne om deres gode brand. Der er masser er energi og trafik i at have et brand og renomme, der er opbygget af hundrede års sejt arbejde. Derfor skal de traditionelle medier ikke bare efterabe de nye medier. Tværtimod skal de gamle medier have selvtilliden til at gå forrest og vise vejen.

Sådan lød konklusionen fra en paneldebat på det netop afsluttede Global Editors Network i Wien.

Som et opløftende fact oplyste tyske Die Zeit, at de får 60-70 procent af deres trafik fra forsiden. Temmeligt overraskende tal i en tid, hvor alle har vænnet sig til, at forsiden skaffer mindre og mindre trafik.

En udvikling, der ikke mindst skyldes den stigende andel brugere, der kommer via mobil, hvor det er mest almindeligt, at en social medie-app sparker læsener over til medierne.

Et aber dabei er, at man ofte ser, at tyske medievaner adskiller sig markant fra andre landes. Jeg har set mange statistikker, der entydigt peger på, at tyske mediebrugere er meget loyale over for brands.

Men uanset det, er det indlysende, at et velkendt mediebrand er et kæmpe konkurrenceaktiv at hive med sig i den benhårde kamp om læsernes opmærksomhed. Brandet skal bare udnyttes til at signalere troværdighed, kvalitet og sikkerhed, fremfor træthed, bedrevidenhed og konservatisme.

Og rent faktisk har tyske Die Zeit allerede fulgt anbefalingerne fra denne panelsession. De har nemlig omlagt hele deres digitale profil efter omhyggelige studier af deres læseres behov. Og det var vel og mærke ikke kolde analytics-data, men ægte ansigt-til-ansigt samtaler. Hvordan den proces forløb, kan du læse i denne virkelig spændende artikel fra tidligere på måneden.

LÆS HER

Journalism.co.uk

Foto: Ellen Munro/Flickr

Læs også