Connect with us

Kurateret

Arianna Huffington starter nyt medie med ny forretningsmodel

Huffingtons forretningsmodel er ofte set hos mindre virksomheder. Men nu skal konceptet testes som bærende model for et stort medie.

Udgivet

den

Arianna Huffington starter nyt medie med ny forretningsmodel
VÆRD AT LÆSE FORDI

Der er nogle mennesker, der har det med at sætte nye standarder. Arianna Huffington er i den grad en af dem.

HANDLER OM

Kvinden bag megasuccessen Huffington Post, Arianna Huffington, er ifølge Bloomberg, i fuld gang med et nyt start up medie, der skal bære navnet Thrive. Indholdet vil være sundhed og wellness, og ligesom med Huffington Post skal en del af indholdet skrives af bloggere og kendte personer – som der tilsyneladende er en del af i Arianna Huffingtons omgangskreds.

Det interessante er dog, at Thrive skal financieres med en kombination af tre forretningsmodeller: Annonce-støttet indhold (mon ikke det betyder native ads?), konferencer og ikke mindst wellness-ydelser til firmaer som abonnementsordning.

Præcis, hvad det indebærer, får vi ikke meget af vide om i Bloombergs artikel. Men ideen om, at bruge sin journalistik som murbrækker til at tjene penge på sine kompetencer, er et koncept, som stille og roligt er ved at brede sig.

I bund og grund er det klassisk content marketing, som ofte er set hos mindre servicevirksomheder af forskellig art – især udenfor mediebranchen. Vi kender det også som mindre bidrag til økonomien hos for eksempel Information og Politiken, der udnytter deres brands til forfatter- og debatskoler, Bias, der tilbyder kurser og konsulentydelser om datajournalistik og i princippet også Medietrends, der tilbyder rådgivning, konsulentopgaver og oplæg.

Men så vidt jeg ved, er det første gang, at et stort medie (går jeg ud fra at Thrive bliver, når Huffington og en stribe velpolsterede investorer står bag) anvender content marketing som bærende finansiering.

Læs også 16 vitaminer til mediernes økonomi

Arianna Huffington har enorm gennemslagskraft og hun evner at flytte grænser. Det er derfor let at forestille sig, at content marketing som bærende medieøkonomi kan få et kæmpeboost, hvis det lykkes for Thrive.

Ihvertfald er der hermed søsat endnu et medieinitiativ, som er rasende interessant at følge udviklingen i.

LÆS HER

Bloomberg Tech

Læs også