Connect with us

Kurateret

Medier skal kun tjene penge et sted

Hvis medier har flere indtægtskilder mister de fokus og risikerer, at det, der er godt for det ene forretningsmål, er dårligt for det andet mål.

Udgivet

den

Sats enten på annoncer eller abonnementer
VÆRD AT LÆSE FORDI

Her er anbefalingen, der er i modstrid med de fleste mediers strategi

HANDLER OM

Enten satser du 100 procent på at financiere din medieforretning med abonnementer, eller også satser du 100 procent på annoncer, eller måske noget helt tredje. Men hvis du har flere modeller mister du fokus og du risikerer konstant, at det, der er godt for det ene forretningsmål, er dårligt for det andet mål.

Det mener den anerkendte medieanalytiker Frédéric Filloux fra Monday Note.

Iden om at satse ensidigt – eller fokuseret om vil – er dog ikke mere firkantet, end at man godt både kan markedsføre sig med gratis indhold og betalt indhold. Pointen er bare, at det gratis indhold udelukkende skal tjene som motor for at få brugere til det betalte indhold.

Som med alle andre god rådgivning, skal man dog nok skelne temmelig meget mellem, hvem der skal bruge det. Den fokuserede forretningsmodel, giver jo fin mening, når man har et relativt smalt og nystartet medie, som Zetland, POV International og Føljeton.

Men har man en kompleks forretningsmodel som de traditionelle mediers, handler det jo nok om at stykke økonomien sammen af flest mulige komponenter.

LÆS HER

Monday Note

Læs også