Connect with us

Kurateret

Facebook vil bygge betalingsvægge for medier

Det er uvist om Facebook vil snuppe en del af mediernes abonnementer. Men kilder oplyser, at Facebook vil indføre betalingsvægge for medier før året er slut

Udgivet

den

facebook betalingsvæg

Inden 2017 er løbet ud, kan Facebook have introduceret betalingsreservater for medier med abonnementsbetaling. Det skriver Wall Street Journal på baggrund af anonyme kilder med kendskab til Facebooks planer.

Angiveligt skal man forestille sig en betalingsvæg, der bor rundt omkring på Facebooks mobilapp og som opkræver penge, hvis brugerne vil have indhold, der ligger bag mediernes betalingsvægge.

Formentlig vil featuren blive integreret i Instant Article, der er konceptet, hvor medierne lader læserne nyde indholdet direkte på Facebook istedet for at lede dem tilbage til deres egne sites med links.

Instant Articles blev stort slået op i 2015 og 2016, men er røget i alvorlig uføre i 2017 fordi medierne ikke har fået den indtjening fra annoncer, som Facebook havde lokket med.

Hvis Wall Street Journals kilder har ret, kan konceptet få enorm betydning for medierne. Nogle medier, vil utvivlsomt se fordele i at de på Facebook både kan få mange læsere og mulighed for abonnementspenge. Andre vil opfatte “tilbudet” som stærkt kontroversielt og som en provokation oven på, at Facebook og Google har stukket mediernes annoncepenge i lommen.

Det fremgår ikke af Wall Street Journal om Facebook vil tage en del af abonnementspengene. Men et kvalificeret gæt, er why not…

Læs om planerne her

Foto: The Hamster Factor/Flickr

Læs også