Connect with us

Nyhed

Den Uafhængige vil lave morgenradio

”Vores morgenradio bliver uforudsigelig, overrumplende, interessant og kritisk. Vi lægger vægt på en levende form, personlige værter og gode kritiske interviews,” lyder det fra Asger Juhl, der tidligere lavet morgenradio på 24Syv

Udgivet

den

Den Uafhængige vil lave morgenradio
Screendump fra Den Uafhængige

På årsdagen for Radio 24Syvs sidste sendedag meddeler Asger Juhl, der var morgenvært hos Radio 24Syv, at han vil lancere Danmarks første internet-morgenradio.

Det sker i regi af mediet Den Uafhængige, som Asger Juhl lancerede tidligt i coronakrisen. Her sendte han hver dag direkte interviews på Facebook Live, der ofte havde op til 50.000 lyttere/seere.

I begyndelsen var alle sendingerne sammen med professor Lone Simonsen fra RUC, men som coronakrisen skred frem, blev Lone Simonsen oftere og oftere afløst af andre gæster.

I de seneste måneder er Den Uafhængige blevet etableret som rigtigt medie og Asger Juhl er blevet suppleret med flere værter. Det er blandt andet Nima Zamani, Reimer Bo og Rasmus Romulus Palludan.

Den kommende morgenradio vil blive sendt direkte alle hverdage via en ny app og selvom Asger Juhl ikke vil drage sammenligninger med morgenfladen, som han tidligere var en del af på Radio 24Syv, er der oplagte ligheder:

”Vores morgenradio bliver uforudsigelig, overrumplende, interessant og kritisk. Vi lægger vægt på en levende form, personlige værter og gode kritiske interviews. Hvis man ikke kan lide sådan noget, findes der mange andre glimrende morgenflader,” siger Asger Juhl om det nye projekt. 

Asger Juhl kan ikke sige præcis, hvor morgenradioen er klar til at gå i luften, men det bliver hurtigst muligt, oplyser han.

Morgenradioen vil ligesom Den Uafhængiges øvrige aktiviteter være gratis for alle. Økonomien skabes via medlemskaber, der blandt andet giver mulighed for at deltage i en lukket Facebookgruppe, kaldet Den Uafhængiges Redaktionslokale.

Medlemskab koster 39 kroner månedligt.

Den Uafhængige er et af flere nyere eksempler på journalister, der går solo og skaber deres egne medier. Herhjemme kan blandt andre nævnes Peter Ernstved Rasmussen, der har skabt forsvarsmediet Olfi, Esben Agerlin Olsen og Nordtinget, Lars Rix og Birgitte Rahbek og Kulturmonitor samt undertegnede og Medietrends.dk.

I udlandet står eksemplerne i kø.

Planerne om den kommende morgenradio afsløres samtidig med at tjenesten Listen to News ændrer navn til 24Syv og oplyser, at de fremover giver adgang Radio 24Syvs arkiv samt de podcast, der er blevet overtaget af Berlingske Media.

Læs også