Connect with us

Medietrends nyhedsbreve

Mød Troels, Hugo, Liza, Tor, Dan, Jan, Elizabeth, Kristoffer, Brian, Dorte, Ole, Susanne og David

• Liza Jansen
• Troels Mylenberg
• Hugo Ewald
• Dan Oshinsky
• Elizabeth Scheltens
• Kristoffer Dahy Ernst
• David McNally
• Ole Rahbek Kristensen
• Dorte Palle Jørgensen
• Tor Arnbjørn
• Susanne Fasting og Brian Pabst
• Jan Birkemose
• Kort om kurserne
• Håndspritten er klar

Udgivet

den

Ikke et ord om Sam Altman, men...

Velkommen til Medietrends nyhedsarkiv. Hvis du ønsker at få friske nyhedsbreve kan du gratis tilmelde dig det ugentlige nyhedsbrev ved at klikke HER

Hurra for genåbningens fase 3.

Det betyder, at alle Medietrends kurser kan gennemføres, og at jeg kan få mulighed for at prale af alle de seje undervisere, du kan møde dette efterår.

Vi har lejet ekstra store kursuslokaler, så der er masser af plads til at holde god afstand.

Tjek persongalleriet ud nedenfor – de bedste på hvert deres felt – både i Danmark og internationalt.

Tilmelding via Mediernes Efteruddannelse åbner i morgen. Det er en god ide at rykke hurtigt, hvis du vil være sikker på at få en plads.

Er din arbejdsplads ikke medlem af Mediernes Efteruddannelse, kan du tilmelde dig direkte på Medietrends.dk.

God søndag

Jan


Liza Jansen

Liza er lige blevet nyhedsredaktør hos Linkedin, men er egentlig ekspert i nyhedsbreve, og derfor underviser hun i tone-of-voice på de to kurser om nyhedsbreve i efteråret.

Før Linkedin har Liza dels drevet sit eget betalingsnyhedsbrev og været nyhedsbrevsredaktør for Financieele Dagblad, der er Hollands svar på Børsen. Hun har også fungeret som konsulent for nyhedsbreve på en række britiske og amerikanske nyhedsbreve

Troels Mylenberg

Troels har haft så mange forskellige titler, at det er håbløst at nævne dem her. Blot kan det tilføjes, at hans nyeste – ud over at være politisk redaktør på TV2 – er, at han nu også er kursusleder hos Medietrends.

Sammen med Jan Birkemose står han for kurset Mød Magten: Fire dage i selskab med ministre, embedsmænd, tænketanke, spinfolk og ja… kort sagt magten i Danmark.

Hugo Ewald

Hugo Ewald er ældre end han ser ud til på dette billede, og så er han Nordens stærkeste faktatjekker. Ved det seneste Riksdagsvalg i Sverige skrev Hugo en detaljeret manual til at undgå at blive snydt af misinformationer og manipulationer. Manualen er også blevet brugt af flere danske medier ved det seneste valg i 2019. Hugo er faktaredaktör på Dagens Nyheter, og han underviser selvfølgelig på vores 1-dags kursus om verifikation og faktatjek.

Dan Oshinsky

Dan Oshinsky er det hotteste navn i nyhedsbrevsverdenen. Først startede han Buzzfeeds nyhedsbreve op, og derefter gentog han succesen hos The New Yorker. Sidste år besluttede han at gå solo og etablerede sit eget rådgivningsfirma.

Dan er med på en Zoom-forbindelse på vores nyhedsbrevskurser.

Elizabeth Scheltens

Liz er senior producer for Vox Explainer Video – en redaktion, der med god grund har gudestatus blandt journalister verden over. Hendes medie, Vox, er særligt kendt for at have finudviklet explainerjournalistikken, og deres videoer bliver set af millioner og har deres egen hylde på Netflix.

I august holder Liz masterclass i København om explainer-video. Kurset hedder selvfølgelig Explainer Videos, explained.

Kurset skulle have været holdt i april, men blev rykket pga corona og det giver muligvis nogle afbud. Så skriv dig på venteliste og se om du kan snige dig med.

 

 

Kristoffer Dahy Ernst

Kristoffer er først og fremmest kendt for sit fantastiske nyhedsbrev Morgenpost, som sendes til flere end 6000 personer hver fredag og altid åbnes af over 80 procent.

Ud over at skrive Morgenpost er Kristoffer partner og rådgiver ved Friday. Kristoffer står for en hæsblæsende workshop på nyhedsbrevskurserne.

 

David McNally

David er medstifter af Ubivox og Danmarks go-to-guy, hvis du vil vide noget om spamfiltre, god emailliste-hygiejne og teknik om nyhedsbreve. David afleverer derfor et altid elsket oplæg om myter og facts om nyhedsbreve. Mød ham på nyhedsbrevskurserne

Ole Rahbek Kristensen

Ole er administrerende direktør i produktionsselskabet Pineapple Entertainment, som i de seneste år har stået bag en lang række af de største tv-successer i Danmark.

Ole har mere end 20 års erfaring med tv-produktion og sammen med Dorte Palle tilbyder han en spændende masterclass om at udvikle formater, der både passer til streaming (i stedet for flow) og som designes til at kunne køre i flere sæsoner.

Dorte Palle Jørgensen

Dorte underviser i både podcast og masterclassen Fra flow til streaming.

Dorte startede som meget ung vært i DR og har siden haft en masse forskellige opgaver som vært og chef. Nu er Dorte selvstændig og producerer selv podcast og meget andet.

Hun er medstifter af produktionsselskabet Rakkerpak, har sammen med Tor Arnbjørn skrevet ‘Podcastbogen’ og har et kilometerlangt cv med titler i DR, samt en MBA i Creative Leadership fra Berlin School of Creative Leadership.

 

Tor Arnbjørn

Tor underviser i podcast sammen med Dorte Palle, som han også driver produktionsselskabet Rakkerpak med. Tor er desuden chefredaktør for ScienceReport, og for ikke så længe siden var han radiochef i DR.

Ligesom Dorte Palle har han en MBA i Creative Leadership fra Berlin School of Creative Leadership.

Så hvis man kommer i kløerne på Dorte og Tor, får man både kreative og organisatoriske indpisk.

Susanne Fasting og Brian Pabst

Susanne og Brian står bag Faglige Seniorers nyhedsbrev, der gik fra 0 til over 80.000 tilmeldte på rekordtid. De optræder med ekstremt brugbare tips og tricks på kurserne om nyhedsbreve.

Jan Birkemose

Stifter af Medietrends og kursusleder og underviser på kurser om crowdtangle, nyhedsbreve, mød magten og mød mediernes fremtid.

Før jeg lancerede Medietrends, drev jeg i en periode et engelsk faktasite, var fellow på SDU, var chefredaktør på Ugebrevet A4 og oplært på Ekstra Bladet. De seneste fem år har jeg desuden rådgivet en lang række danske medier.

På kurserne kan du desuden møde og besøge en lang række fremtrædende mediefolk og magtmennesker på de to udgående kurser Mød mediernes fremtid og Mød magten.

Kort om kurserne

Klik på kurserne for at læse udførlige kursusbeskrivelser:

  • Mød magten: For dig, der vil møde og forstå den moderne magt på Christiansborg og Slotsholmen. Dyk med ind i magtens inderste cirkler med Troels Mylenberg og Jan Birkemose.
  • Mød mediernes fremtid: Kom ind i mediernes udviklingsværksteder og se, hvor de bevæger sig hen. 3 dages turborun med besøg på landets mest innovative medieværksteder. Kurset er flagskibet blandt Medietrends kurser og er målrettet alle, der vil have fingeren på pulsen.
  • Nyhedsbreve der åbnes. Det succesfulde kursus med Liza Jansen, Kristoffer Dahy-Ernst, David McNally, Dan Oshinsky, Susanne Fasting, Brian Pabst og Jan Birkemose kører to gange i efteråret.
  • Bliv ikke snydt – faktatjek og verifikation på nettet. Vi nærmer os den amerikanske valgkamp, så vi har rustet os med Nordens stærkeste digitale faktatjekker, Hugo Ewald fra Dagens Nyheter.
  • Crowdtangle. Crowdtangle er let at lære og giver dig sublime redskaber til at fange historier, kilder og tendenser på de sociale medier. Værktøjet har netop fået nye funktioner.
  • Explainer video. Workshop med Liz Scheltens fra VOX. Kurset er netop blevet flyttet til efter sommerferien og der er derfor mulighed for ledige pladser. Tilmeld dig ventelisten.
  • Podcast. Workshop med Dorte Palle og Tor Arnbjørn. Er flyttet fra foråret og der er ledige pladser.

Håndspritten er klar

Et af vores lokaler har plads til 80, så der bliver god plads

Vi har forberedt os på genåbningen og har booket ekstremt store mødelokaler. Der bliver derfor plads mellem bordene og vi kan følge enhver anbefaling fra myndighederne.

Skulle det unævnelige ske, at genåbningen bliver rullet tilbage, kan alle tilmeldte naturligvis blive afmeldt uden problemer.

Mandag åbner tilmeldingen

Mandag klokken 9:00 åbner Mediernes Efteruddannelse for tilmeldinger til blandt andet Medietrends kurser.

Hvis din arbejdsplads er med i Pressens Uddannelsesfond, kan du få et klækkeligt tilskud til kurser. Men det kræver, at du tilmelder dig via Mediernes Efteruddannelse.

I hver kursusbeskrivelse er der link til tilmelding via Mediernes Efteruddannelse. Hvis ikke du er støtteberettiget, kan du tilmelde direkte til Medietrends, og så behøver du ikke vente til mandag.

Læs også