Connect with us

Original

LOUD vandt sikker sejr over Radio 24Syv

Loud fik en samlet karakter på 6,65 og Radio24Syv landede mindst 1,55 under. Blandt andet fordi de var 20 millioner kroner dyrere

Udgivet

den

Radio 24Syv var markant dårligere på Facebook end Loud og Radio 4 i starten

Radio24Syv lukker og slukker den 31. oktober. Det står fast efter stationen, der nåede at eksistere i otte år, idag tabte stort i udbuddet om den kommende tilladelse til at sende DAB-radio.

Det er formanden for Radio og TVnævnet, Caroline Heide-Jørgensen, der sætter tal på afgørelsen om, at LOUD vandt sikkert over Radio24Syv og DK4 Radio.

“Det har været en klar afgørelse, idet Kulturradio Danmark A/S (LOUD, red) har fået en samlet score på 6,65, hvilket er 1,55 bedre end den næstbedste, siger Caroline Heide-Jørgensen.

Om det er Radio24Syv eller DK4, der kom på andenpladsen, er der ingen meldinger om.

De tre bud på DAB-sendetilladelsen er blevet vurderet på tre kriterier.

  1. Kvalitet og realisme i driften af radiokanalen (vægter 35 procent).
  2. Økonomi. Radiokanalen kan få op til 280 millioner kroner til den fire-årige sendetilladelse. Ifølge Mediawatch har Radio24syv lagt et budget på hver en øre, nemlig 280 millioner kroner, LOUD på 260,8 millioner kroner og Dk4 Radio på 256,25 millioner kroner. (vægter 25 procent)
  3. Programplaner (vægter 40 procent).

“Når vi sammenholder de tre ansøgninger set i forhold til de tre kriterier, så er det Nævnets vurdering og beslutning, at Kulturradio Danmark A/S med radiokanalen LOUD har indsendt den ansøgning, som bedst lever op til de kriterier, der er opstillet i udbudsmaterialet,” siger Caroline Heide-Jørgensen.

Præcis, hvad Radio24Syv taber på, bliver uddybet onsdag, hvor Radio- og TVnævnet offentliggører den såkaldte evalueringsrapport, som altid er et lovkrav ved større offentlige udbud.

Men ud fra det forelagte, er det oplagt, at Radio24Syvs højere budget har resulteret i, at de skulle levere endnu bedre end konkurrenterne på kvalitet, realisme og programindhold. Og det har nævnet altså ikke ment, at de kunne.

LOUD begynder at sende den 1. april 2020.

Bag Loud står Radio Diablo fra Sydfyn, Radio Limfjord, Radio Max, Radio Globus, Radio Viva, Radio Victoria, Classic Rock Århus, Classic Rock København og Din Radio Østjylland.

Derudover har Loud indgået partnerskab med en række fremtrædende kulturinstitutioner som Roskilde Festival, Nationalmuseet, Vega og Enigma.

Radio- og TVnævnets medlemmer:

Læs også