Connect with us

Original

LOUD vandt sikker sejr over Radio 24Syv

Loud fik en samlet karakter på 6,65 og Radio24Syv landede mindst 1,55 under. Blandt andet fordi de var 20 millioner kroner dyrere

Udgivet

den

Nævn: Radio24Syv var for dyr og for dårlig

Radio24Syv lukker og slukker den 31. oktober. Det står fast efter stationen, der nåede at eksistere i otte år, idag tabte stort i udbuddet om den kommende tilladelse til at sende DAB-radio.

Det er formanden for Radio og TVnævnet, Caroline Heide-Jørgensen, der sætter tal på afgørelsen om, at LOUD vandt sikkert over Radio24Syv og DK4 Radio.

“Det har været en klar afgørelse, idet Kulturradio Danmark A/S (LOUD, red) har fået en samlet score på 6,65, hvilket er 1,55 bedre end den næstbedste, siger Caroline Heide-Jørgensen.

Om det er Radio24Syv eller DK4, der kom på andenpladsen, er der ingen meldinger om.

De tre bud på DAB-sendetilladelsen er blevet vurderet på tre kriterier.

  1. Kvalitet og realisme i driften af radiokanalen (vægter 35 procent).
  2. Økonomi. Radiokanalen kan få op til 280 millioner kroner til den fire-årige sendetilladelse. Ifølge Mediawatch har Radio24syv lagt et budget på hver en øre, nemlig 280 millioner kroner, LOUD på 260,8 millioner kroner og Dk4 Radio på 256,25 millioner kroner. (vægter 25 procent)
  3. Programplaner (vægter 40 procent).

“Når vi sammenholder de tre ansøgninger set i forhold til de tre kriterier, så er det Nævnets vurdering og beslutning, at Kulturradio Danmark A/S med radiokanalen LOUD har indsendt den ansøgning, som bedst lever op til de kriterier, der er opstillet i udbudsmaterialet,” siger Caroline Heide-Jørgensen.

Præcis, hvad Radio24Syv taber på, bliver uddybet onsdag, hvor Radio- og TVnævnet offentliggører den såkaldte evalueringsrapport, som altid er et lovkrav ved større offentlige udbud.

Men ud fra det forelagte, er det oplagt, at Radio24Syvs højere budget har resulteret i, at de skulle levere endnu bedre end konkurrenterne på kvalitet, realisme og programindhold. Og det har nævnet altså ikke ment, at de kunne.

LOUD begynder at sende den 1. april 2020.

Bag Loud står Radio Diablo fra Sydfyn, Radio Limfjord, Radio Max, Radio Globus, Radio Viva, Radio Victoria, Classic Rock Århus, Classic Rock København og Din Radio Østjylland.

Derudover har Loud indgået partnerskab med en række fremtrædende kulturinstitutioner som Roskilde Festival, Nationalmuseet, Vega og Enigma.

Radio- og TVnævnets medlemmer:

Original

Fyret DJ-direktør om forhold mellem Journalisten og forbund: Betændt og giftig cocktail

På grund af det “betændte” forhold foreslog Elisabeth Geday, at Journalisten blev løsrevet fra Dansk Journalistforbund.

Udgivet

den

Fyret DJ-direktør om forhold mellem Journalisten og forbund: Betændt og giftig cocktail

I to måneder har Dansk Journalistforbunds fyrede direktør, Elisabeth Geday, været tavs om problemerne i journalistforbundet.

Men nu offentliggør hun en 11 sider lang rapport på Kforum med sit syn på udfordringerne i Dansk Journalistforbund, der foreløbig har betydet, at både hun og fagbladet Journalistens chefredaktør, Øjvind Hesselager, er blevet fyret – ligesom daværende formand Lars Werge har trukket sig.

I rapporten zoomer hun blandt andet ind på forholdet mellem forbundet og Journalisten. På den ene side anerkender hun nødvendigheden af, at Journalisten er fri og uafhængig, men på den anden side mere end antyder hun, at Journalisten har tolket sit frihedsbrev med lige lovlig stor mængde nidkærhed.

“Set udefra kan det forekomme, at historier, der i andre frie medier var passeret med en kort note eller et ”pyt”, bliver beskrevet i stor dybde og længde i den giftige cocktail, som DJ og Journalisten har blandet sig med lige dele gensidig afhængighed og frihedsbrev,” skriver hun blandt andet.

Den gensidige afhængighed er ifølge Geday, at Journalisten – til trods for journalistisk uafhængighed – er forpligtet til at dele værdier med journalistforbundet og at redaktøren løbende skal holde møder med forbundsledelsen og kommunikationsafdelingen.

Dertil kommer det årlige bidrag på 8,5 millioner kroner fra forbundet til Journalisten.

Før sommerferien haltede forholdet så meget, at det kulminerede med en fyreseddel til daværende chefredaktør Øjvind Hesselager. I den medfølgende pressemeddelelse skrev daværende formand Lars Werge, at det blandt andet skete på grund af Hesselagers “journalistiske kompromisløse linje”.

Men ifølge Geday var der i det hele taget kold luft mellem Hesselager og forbundsledelsen.

“I begyndelsen af juni 2019 var relationen mellem forbundsledelsen og Journalistens redaktør mildest talt betændt, og dialogen var så godt som fraværende. Folk talte om hinanden – ikke med hinanden. Det dårlige klima smittede af på de ansatte på Journalisten og på de ansatte i forbundet,” skriver Geday.

Hun foreslog derfor, at Journalisten blev løsrevet fra forbundet på samme måde som for eksempel Folkeskolen og Ingeniøren er blevet fra deres forbund.

“Det forekom oplagt, at parterne ville trives bedre hver for sig. Sammen trivedes de i hvert tilfælde ikke.”

I mellemtiden er hun selv blevet fyret og det er uvist om ideerne med at løsrive Journalisten fra Dansk Journalistforbund lever videre som en ide i DJ.

P.t. søger Journalisten en ny chefredaktør.

Læs hele Elisabeth Gedays rapport her.

Læs resten af artiklen

Andre læser lige nu