Connect with us

Original

DR er Venstres favoritmedie i valgkampen

Lækket valgkampsmanual fra Venstre afslører 103 artikler, som Venstres politikere opfordres til at dele på de sociale medier i valgkampen

Udgivet

den

Foto: Jens Bach/Venstredk Flickr

Valgkampen er i fuld sving og et af mange politiske våben er at dele artikler på de sociale medier. Her indgår artiklerne som en dokumentation for en påstand eller holdning, der kan bruges i den politiske kampagne.

Derfor har Venstres Center for Kommunikation og Politik udvalgt 103 artikler fra danske medier, som er særligt gode at dele for partiets politikere og ansatte.

Lister med de 103 artikler er en del af en 122 sider lang valgkampmanual, som er blevet lækket til Ekstra Bladet. Manualen gennemgår alle politikområder detaljeret og Venstres politikere klædes på med argumenter og fakta for partiets politik og gode spørgsmål, som kan tirre de andre partier.

Endelig leverer manualen links til en håndfuld artikler indenfor alle politikområder, som kan bruges til kampagnen på de sociale medier.

Medietrends har optalt, hvilke medier, Venstres Pressetjeneste satser mest på i den del af valgkampen, der foregår ved at dele artikler fra medierne.

Der kan være mange årsager til at en artikel havner på denne spinliste. Den kan være særlig troværdig, relevant eller opsigtsvækkende. Men fælles for dem må være, at Venstres pressefolk vurderer, at de i særlig høj grad understøtter Venstres synspunkter.

Helt i top ligger DR, som Venstre beskar med 20 procent.

MedieAntal artikler
DR24
Berlingske13
Altinget12
Jyllands Posten9
Politiken7
BT6
TV25
Børsen5
TV MIDTVEST3
Fyens Amts Avis2
TV2 Østjylland2
Avisen Danmark1
Avisen.dk1
Nordjydske1
Information1
Dansk Energi1
TV2 Nord1
Mandag Morgen1
Ældresagen1
DK Nyt1
Policy Watch1
Ekstra Bladet1
Zetland1
Gymnasieskolen1
Arbejderen1
Skatteministeriet1
I alt 103

Ekstra Bladets artikel og adgang til den fulde valgkampmanual er plus-stof og kræver abonnement. Link her

Læs også