Connect with us

Original

Facebook tjener 224 kroner om året på hver bruger

På bare tre måneder er Facebooks indtjening per bruger steget med 23 procent. Det sker på trods af, at vi bruger mindre og mindre tid på Facebook

Udgivet

den

Facebook tjener 224 kroner om året på hver bruger

Det er næppe en overraskelse for nogen, at Facebook skovler penge ind, men omregnet til indtægter per daglig bruger bliver tallene endnu mere utrolige. I sidste kvartal havde Facebook således indtægter på 56 danske kroner for hver eneste daglige bruger.

Hvis det niveau holder de næste tre kvartaler betyder det, at Facebooks indtægter per daglig bruger er 224 kroner om året.

Det er Recode.net, der har lavet beregningerne og Medietrends har blot ganget med vekselkursen til danske kroner.

Som kurven tydeligt viser, er indtægterne per bruger stødt stigende og meget tyder derfor på, at den årlige indtægt per bruger vil blive langt højere. Indtægterne per daglig bruger i fjerde kvartal 2017 er steget med 23 procent i forhold til tredje kvartal i 2017.

De stigende indtægter sker på trods af, at Facebook i øjeblikket oplever faldende tidsforbrug på platformen. Helt præcis brugte de 2,13 milliarder brugere dagligt 50 millioner færre timer på platformen i fjerde kvartal i forhold til kvartalet før. Ikke desto mindre fortsætter Facebook sin vækst, hvilket må konkludere, at annoncekonceptet er stærkere end nogensinde tidligere.

Hvis du irriteres over, at Facebook tjener så mange penge på dig, kan du glæde dig over at langt de fleste penge tjenes i USA og indtjeningen per bruger er langt lavere i Europa. Ifølge Techcrunch, der også har regnet på Facebook-økonomien er indtjeningen per bruger i USA og Canada på hele 26 dollars, mens den kun er 8 dollars i Europa. Bemærk at Techcrunch regner med alle brugere, mens Recode anvender daglige brugere.

Læs Recodes regnskabsartikel

Læs også