Connect with us

Original

Disse danske medier fangede Google trenden

Medietrends har undersøgt, hvordan danske medier ranker på de Google-søgninger, som var mest populære i 2017. Et medie er i top 5 i en ud af tre søgninger

Udgivet

den

Disse danske medier fangede Google trenden

Google har netop offentliggjort de mest populære Google-søgninger blandt danskerne i 2017. Medietrends har derfor undersøgt, hvordan danske medier ranker på de søgninger, som var mest populære i år.

Metoden er supersimpel: Er der danske medier blandt de øverste 5 søgeresultater på de mest populære søgninger?

Undersøgelsen er foretaget ved hjælp af et Google-vindue i incognito-tilstand. Det betyder, at cookies og tidligere søgninger ikke spiller ind i Googles ranking af søgeresultater og det er på den måde det tætteste, man kan komme en neutral søgning.

Blandt de 30 søgninger, som var mest populære hos danskerne i år, ligger BT.dk helt i top med 10 placeringer i top 5. Når man ligger blandt de fem øverste søgeresultater vil man i de fleste tilfælde blive set i brugernes første skærmbillede, og dermed er der gode chancer for masser af klik.

Medietrends undersøgelse vil sikkert blive fortolket på mange forskellige måder, men da mange af søgningerne er helt neutrale ord og navne, som langt de fleste medier har beskæftiget sig med, er der mest der tyder på, at det er mediernes Google-strategi og arbejde med SEO (Search Engine Optimizing), der slår igennem.

I øjeblikket er der stor fokus på trafikken fra Google, der lader til at stige mens trafik fra Facebook er faldende. Alene derfor er det en vigtigt at få sit indhold placeret så godt som muligt i Googles søgeresultater.

BTs succes kan dog hurtig blive truet, når Google i formentlig 2018 skifter til Mobile First Index. Det betyder, at Google ranker søgeresultater efter websidernes mobilversioner og ikke deres desktopsider. I det lys bliver hurtige mobilsider et must, og eftersom BT havde meget langsomme mobilloadetider i en undersøgelse Medietrends foretog for kort tid siden, kan deres aktuelle Google-succes hurtigt blive truet.


Du kan se Googles undersøgelse her

Læs også