Connect with us

Kurateret

København er Europas digitale hovedstad

Danskerne – og især københavnerne – er ekstremt digitale, sociale og mobile. Ifølge nyeste europæiske data topper danskerne i al digital adfærd

Udgivet

den

København er Europas digitale hovedstad

Danskerne – og især københavnerne – er ekstremt digitale, sociale og mobile. Ifølge den nyeste Regional Yearbook fra Eurostat ligger danskerne i den europæiske top, når der måles, hvor meget befolkningen er på internettet fra både stationære og mobile devices og hvor meget de sociale medier bliver anvendt.

København er den region i Europa, hvor flest mennesker bruger sociale medier. Hele 78 procent af indbyggerne i Hovedstadsområdet brugte sidste år de sociale medier.  På andenpladsen kommer Stockholm med 77 procent og Bruxelles og Midtjylland med 76 procent.

I fire ud af fem danske regioner bruger flere end 70 procent sociale medier. I den femte region (Syddanmark) er andelen lige under 70 procent.

Også når det kommer til at bruge smartphones til at være på internettet topper Danmark i Europa. Sammen med Stockholm og fire regioner i Holland og Storbritannien bruger mindst 85 procent af Københavnerne deres smartphone til at komme på internettet.

Generelt er det i det hele taget svært at finde en dansker, der ikke bruger internettet. Således viser statistikken, at 96 procent af Københavnerne regelmæssigt bruger internettet. Det overgås kun af Luxembourg og tre norske regioner.

Laveste danske region er igen Syddanmark, hvor 92 procent af befolkningen regelmæssigt er på nettet.

Regional Yearbook fra Eurostat indeholder også mange andre statiske oplysninger. Gå selv på opdagelse.

Foto: Sigfrid Lundberg/Flickr

Læs også