Connect with us

Original

Medier kan fortsat ændre overskrifter på Facebook

Mediehuse, der ynder at ændre overskrifterne på deres Facebook-opslag kan ånde lettet op. Facebook har netop meddelt, at muligheden, der ellers har været på Facebooks dødsliste siden midten af april, vil blive bevaret.

Udgivet

den

medier kan ændre overskrifter

Mediehuse, der ynder at ændre overskrifterne på deres Facebook-opslag kan ånde lettet op. Facebook har netop meddelt, at muligheden, der ellers har været på Facebooks dødsliste siden midten af april, vil blive bevaret. Men foreløbig kun for medier.

På Facebooks F8-konference i april meddelte Facebook, at hele ideen om, at hvem som helst kan ændre billeder, overskrifter og beskrivelser, når de poster indlæg ville blive ændret markant og formentlig fjernet.

Årsagen er de oplagte manipulerende muligheder, som featuren skaber. For eksempel kan man slå en artikel fra et troværdigt medie op på Facebook og ændre overskriften til lige det man ønsker. I en tid med stort fokus på fake news, er det klart, at Facebook ikke ønsker at facilliterer den mulighed.

Det bærende billede til denne artikel illustrerer de manipulerende muligheder, der kun tager få sekunder at fordreje sandheden med.

Men mange medier er blevet gidsler i den ændring. Det skyldes, at SoMe-redaktørerne på mange medier systematisk ændrer overskrifterne på mediets Facebook-opslag for at målrette indholdet bedst muligt til forskellige målgrupper.

På den måde kan den samme artikel få flere overskrifter, der hver især bejler til et konkret og afgrænset publikum på Facebook.

Den mulighed er nu bevaret for medier, hvis de angiver deres ejerskab til de berørte artikler. På den måde kan de fortsat ændre deres egne – og kun egne – overskrifter.

Til gengæld forsvinder muligheden for alle andre fra og med i dag.

 

Læs også