Connect with us

Kurateret

Virtuelt karaktermord på en journalist sælges for 55.000 $

Alt kan købes i den digitale undergrund. Fysiske demonstrationer, manipulation af offentlige dagsordener, karaktermord på journalister og klik til dit site

Udgivet

den

karaktermord journalist

Respekterede og velansete journalister kan sættes ud af spillet, hvis nogen vil betale for det. For cirka 55.000 dollars kan man på fire uger gennemføre et decideret karatermord på en hvilken som helst journalist.

Det er en af mange opsigtsvækkende konklusioner i en rapport fra Trend Micro, der arbejder med sikkerhedssoftware. I rapporten – The Fake News Machine – har Trend Micro undersøgt markedet for fup og manipulation på internettet i Rusland, Kina og arabiske og engelsk talende lande.

Ifølge rapporten er der nærmest ingen grænser for hvad man kan købe af små og store propagandavåben på nettet. Og det behøver ikke være robotklik af lav kvalitet. Tværtimod findes der enorme communities af rigtige mennesker, der vil kommentere, like og dislike hvad som helst for penge.

10.000 klik på  en hjemmeside kan købes for sølle 17 $ og for 2,6 $ kan du få 100 kommentarer til en Youtube-video eller hvad med 100 dislikes til samme video for kun 1,7 $.

Er en journalist på sporet af dig og dine fidusser, kan du sætte hende/ham ud af spillet for 55.000$. Det dækker så alle udgifter i en sindrig shitstorm, hvor du både opbygger din egen (formentlig falske profil) troværdighed med tusindvis af positive kommentarer samtidig med at journalistens arbejde beskydes med negative kommentarer.

Læs på side 60, hvordan det job gennemføres i detaljer.

Rapporten dissekerer også, hvordan man kan gøre en celeb populær på kun en måned for 2.600$, anstifte fysiske demonstrationer for 400.000$ og manipulere offentlige diskurser og dagsordener for 400.000$.

Hele rapporten er på 81 sider – måske sommerens alternative bud på en krimi til hængekøjen.

karaktermord journalist

Læs hele rapporten her

Foto: Irish Defence Forces/Flickr

Læs også