Connect with us

Kurateret

En af medieverdens skarpeste hjerner er på vej med Spotify for News

Tidligere CEO fra Chartbeat Tony Haile har i et godt stykke tid arbejdet på et startup, som i følge ham selv skal redde mediernes fremtid.

Udgivet

den

En af medieverdens klogeste personer på vej med nyt projekt

Genudgivet 18. marts 2017 fordi Tony Haile stadig er på sporet og vi snart nærmer sig en lancering. Har desuden lige læst, at Scroll bliver uden annoncer.

VÆRD AT LÆSE FORDI

Tidligere CEO fra Chartbeat Tony Haile, som efter min mening er en af de skarpeste hjerner i medieverden, har i et godt stykke tid arbejdet på et startup, som i følge ham selv skal redde mediernes fremtid.

HANDLER OM

Ifølge Poynter vil Tony Haile snart etablere en form for platform, hvor brugerne mod abonnement kan læse indhold fra en lang række medier. Dermed får brugerne adgang til indhold fra langt flere medier end de ellers ville have lyst til at abonnere hos og som en bonus slipper de også for annoncer.

Det nye projekt, som Tony Haile er irriterende hemmelighedsfuld om hedder Scroll, og ifølge Haile skulle timingen nu efter det amerikanske valg være perfekt, fordi amerikanerne har fået øjnene op for at kvalitetsjournalistik koster penge.

Tony Haile vil ikke afsløre, hvilke medier, der vil levere indhold til projektet. Men det er indlysende projektets akilleshæl. Blandt andet New York Times har skudt penge i projektet, men de har ikke lovet at deltage med indhold.

Medierne vil typisk være bange for at kannibalisere på deres egne abonnementsbaser.  Men nøgtern vurderet må man stille spørgsmålet om ikke efterspørgslen på platforme, der kan samle indhold fra mange kilder, snart er så stor, at de også bliver mainstream for skrevne medier.

De sociale medier er jo præmieeksempler på, at brugerne elsker platforme, der åbner hele verden for dem. Og ideen om mange medier til en pris er ikke ny. Tænk bare på musik og tv, der begge distribueres på fælles platforme.

Om Haile knækker nøden og får lavet en model, der får de skrevne medier med nu, er ikke til at vide. Men det er godt og spændende, at en kapacitet som Tony Haile, går i den retning og med om bord har han en tidligere chef fra Spotify.

Som Poynter også anfører er Tony Haile værd at lytte til. Hvis du vil forstå min begejstring for ham, kan du læse mere her: Det er Facebooks verden – vi lever bare i den.

LÆS HER

Poynter

Foto: Paul Downey/Flickr

Læs også