Connect with us

Original

Mindst 4 gode grunde til at høre Morten Resens podcast

Faktisk startede jeg med at lytte fordi jeg ville lære noget om podcast og podcastøkonomi. Men efter 7 forrygende afsnit er jeg nu lige så interesseret i, hvordan Resens selskab bliver skruet sammen, hvordan han bliver fyret af sin sponsor (spoiler – sorry, men jeg skrev ikke hvilken) og hvordan han undgår onde hackere på sit site.

Udgivet

den

Mindst 4 gode grunde til at høre Morten Resens podcast

Normalt anbefaler jeg ikke noget på Medietrends, som jeg ikke har læst, hørt eller set i sit fulde omfang. Men eftersom Morten Resens startup-podcast tager i omkanten af 16 timer at gennemlytte, vil jeg gøre en undtagelse.

P.t. har jeg netop hørt afsnit 7 og jeg har derfor 9 afsnit til gode. Men, hvis man er det mindste interesseret i startup, forretningsmodeller, medieinnovation eller for den sags skyld podcast, som fænomen, er Morten Resens podcast fremragende.

Faktisk startede jeg med at lytte fordi jeg ville lære noget om podcast og podcastøkonomi. Men efter 7 forrygende afsnit er jeg nu lige så interesseret i, hvordan Resens selskab bliver skruet sammen, hvordan han bliver fyret af sin sponsor (spoiler – sorry, men jeg skrev ikke hvilken) og hvordan han undgår onde hackere på sit site.

Podcasten er værd at bruge tid på fordi:

  • Morten Resen er hudløs ærlig i sin fortælling om sine startup-drømme. Han udstiller sine forfærdelig dårlige forhandlingsevner, sin usikkerhed over at begive sig ud på ukendte farvande og sit tit svigtende mod til at tage svære samtaler. Lytterne bliver derfor taget med på en troværdig og menneskelig rejse ind i startup-land.
  • Morten Resen stiller også alle de gode spørgsmål (også dem erfarne innovationshajer vil kalde dumme) og podcasten er derfor meget lærerig og beskrivende for alle, der ikke selv har prøvet at launche et nyt tech- eller medieprodukt.
  • Endelig er podcasten, til forskel fra de fleste andre, der er skruet sammen af folk, der ikke har forstand på radio, lækkert produceret. Resen er gammel radiomand og han gør sig umage og klipper, komponerer i stedet for bare at starte båndoptageren.
  • Og så har historien jo en udvikling, der gør at man bliver trukket med frem igennem fortællingen.

Det eneste ærgerlige er, at jeg ikke har været med fra starten og derfor kæmper for at indhente Morten Resen. Men hvis du har lyst, kan du jo bruge weekenden på at komme på omgangshøjde med udviklingen i Morten Resens projekt.

Det er i øvrigt en app, der hedder Go Little og som skal blive en slags TripAdvisor for børnefamilier.

Og så slutter jeg lige med en enkel klage. Særligt i de første afsnit teaser Morten Resen helt vildt for ting, der kommer senere. Det får mig til at blive utålmodig og råbe ud i luften, at han bare skal komme med det i stedet for at reklame for det.

Men jeg fornemmer, at der stille og roligt er blevet skruet lidt ned for den megen suspense i de senere afsnit.

Podcasten kan downloades via iTunes eller Morten Resens hjemmeside

Foto: New Media Days / Peter Erichsen/Flickr

Original

Mediernes 10 bedste ideer – forår 2019

Medier verden over eksperimenterer på livet løs. Tjek de mest inspirerende og originale ideer fra årets første seks måneder

Udgivet

den

Mediernes 10 bedste ideer - forår 2019
Foto: Krassy Can Do It/Flickr

Årets første seks måneder er gået og det er tid til at samle op på nogle af de mest inspirerende ideer og eksperimenter, som Medietrends har beskrevet.

Nogle af ideerne er allerede opsnappet af danske medier og andre ligger jomfrueligt og venter på at blive trykprøvet i Danmark.

Og husk, at der findes muligvis dumme og dårlige ideer, men det kan man aldrig vide med sikkerhed før man har undersøgt det. Her er 10 medier, der betaler lærerpengene for dig – og gudskelov er de fleste gode ideer og alle er helt originale.

God læselyst:


Det var 10 ideer fra årets første seks måneder. Men du får også lige en nummer 11 med, som ganske enkelt er best practice for den måske vigtigste side på digitale medier. Nemlig, der hvor brugerne skal beslutte sig for at betale

Læs resten af artiklen

Nye job

Brief

Roskildeborgmester Joy Mogensen er ny kulturminister. Mediernes og kulturens nye minister er overraskende blevet Roskildes borgmester Joy Mogensen. Sent torsdag var Kulturministeriets pressefolk endnu så uforberedte, at ministeriets hjemmeside blot henviser til Joy Mogensens Linkedin-profil. Joy Mogensen er gravid og forventes at tage barselsorlov, når hun nedkommer til oktober – DR

Chrome-ændringer spænder ben for betalingsvægge. Medier, der som fx New York Times, har en metered betalingsvæg, hvor brugerne har adgang til xx gratis artikler før de møder betalingsvæggen, får problemer efter sommerferien. Medierne lægger nemlig cookies på brugernes browser for at tælle, hvor mange gratis artikler, de har fået og hvis brugerne ”gemmer” sig bag incognito-søgning, har medierne hidtil kunne vælge at blokere dem. Men nye ændringer gør det umuligt for medierne at afklare om brugerne er i incognito-mode – Digiday

Facebookchef forklarer af de ikke lytter på dine samtaler. De fleste brugere af Facebook og Instagram har oplevet at få annoncer vist, der er relaterede til emner, de lige har talt om, men ikke søgt på. Facebook afviser konsekvent, at de sniglytter til vores samtaler, men det tror CBS-værten Gayle King ikke på. Hør hendes interview med Instagrams CEO og hans forklaring – CBS

Dine Facebookopslag afslører dit helbred. Forskere fra University of Pennsylvania hævder at de kan forudse 21 forskellige sygdomme, ved at analysere vores opslag på Facebook. Forskerne har gennemgået opslag fra 999 patienter og er nået frem til at, de især har held med at genkende Facebookbrugere med diabet, angst, depression og psykoser – Journals.plos.org

Hvordan nævnes medierne i den nye regeringsaftale? Partierne bag den 18 sider lange aftale, der skal indramme det politiske arbejde for den kommende S-regering, nævner medierne i sammenhæng med at højne den generelle tillid fra befolkningen. Samt et ønske om at genforhandle medieaftalen. Partierne skriver, at demokratiet skal styrkes ved blandt andet:

Styrke dansk public service. Efter folketingsvalget er der ikke længere flertal bag medieaftalen. Regeringen vil gøre status på implementeringen af aftalen og på den baggrund indbyde til politiske drøftelser med det mål at styrke dansk public service og blandt andet tage initiativ til, at streamingtjenester bidrager mere til danskproduceret indhold – Altinget.dk

Vinderne af Anders Bording-priserne kåret. Danske Mediers hæderspriser til specialmedier er nu uddelt. Fagbladet 3F fik tildelt Journalistprisen, mens Kristeligt Dagblads nichemedie, Kirke.dk, blev hædret med Medieprisen. Endelig blev der uddelt en særpris til tidligere journalistisk direktør i Danske Medier Christian Kierkegaard – Danske Medier.

1500 medier blev snydt af historie om norsk ø. Øen Sommarøy i det nordlige Norge har besluttet at droppe tid og alle ure. Det fremgik af en pressemeddelse, der for nylig blev sendt i omløb og som har fået 1479 medier verden over til at skrive artikler om den usædvanlige beslutning. Men det hele er et stunt sat i verden for at lokke flere turister til Nordnorge – NRK.no

Andre læser lige nu