Connect with us

Kurateret

Ny dansk nyhedsmotor

Tyngde er navnet på en ny dansk aggregator, der skal samle og mixe nyhederne for danskerne. Ideen er god og velkendt fra udlandet

Udgivet

den

Ny dansk nyhedsmotor
VÆRD AT LÆSE FORDI

Det er ikke hver dag, at der lanceres en dansk nyhedsaggregator.

HANDLER OM

Tyngde er navnet på en ny dansk aggregator, der skal samle og mixe nyhederne for danskerne. Ideen er god og velkendt fra udlandet, men mig bekendt er der ikke tidligere forsøgt nogen dansk nyhedsaggregator.

Servicen lanceres i første omgang som en nyhedsmail der udsendes tre gange om ugen, men hvis det bliver en succes, kan man forstå, at der skal udvides til andre platforme, hvilket lyder som en god ide.

Blandt andet kunne jeg godt drømme om en form for notifications system, hvor jeg fik et prik, hver gang, der var et link til en artikel, som Tyngde var sikker på, at jeg havde brug for.

Men indtil da, minder Tyngde mest om de nyhedsbreve, som Zetland, Føljeton p.t. får meget ros for.

I et manifest på Medium, forklarer stifteren Anders Schäffner om ideen bag projektet.

Med udgangspunkt i at alt, der kan være med til at distribuere god kvalitetsjournalistik, er en god ide, har jeg fuld sympati for ideen.

Nogle vil sikkert mene, at en aggregator snylter på andres dyrtproducerede indhold, og det er jo sådan set også et ubestrideligt faktum. Men det er et mere ærligt koncept end  den udbredte brug af citatartikler, fordi Tyngde sender læserne retur til modermediet.

Hvis det lykkes for Tyngde at vokse sig stor, vil aggregatoren også fungere som et tiltrængt bindeled mellem læserne og medierne.

Til gengæld får Tyngde brug for masser af talent, held og ikke mindst uovertruffen brugervenlighed for at lykkes. Det kræver virkelig meget at starte fra scratch og Tyngde skal i den grad levere en service, som brugerne forelsker sig i og slet ikke kan forstå, at de har undværet frem til i dag.

Om Tyngde kan levere, bliver spændende at se. Men her fra sendes der al mulig held og lykke.

LÆS HER

Tyngde – Medium

Læs også