Connect with us

Kurateret

Nyt skotsk medie vil løse problemerne

Positively Scottish satser ensidigt på at løse læsernes problemer. Konceptet kiler sig ind i en større tendens i retning af at have brugerne i centrum.

Udgivet

den

Nyt skotsk medie satser på løsninger
VÆRD AT LÆSE FORDI

Skarpe koncepter er altid lærerige og inspirerende.

HANDLER OM

Positively Scottish er et nyt skotsk medie, som satser ensidigt på at levere løsninger til tidens problemer. Umiddelbart kan det lyde som en afart af “Konstruktiv journalistik” og det er det vel også.

Men først og fremmest tænker jeg, at ideen kiler sig perfekt ind i en større tendens i retning af at indregne brugerne i nyhedskredsløbet. Og hvad mener jeg med det? Jo, istedet for den klassiske proces, hvor redaktionen skriver til brugerne, så tager redaktionen udgangspunkt i brugernes behov, problemer, udfordringer, undren eller gøremål.

Herefter producerer redaktionen svarere og brugerne giver feedback, der er med til at igangsætte næste produktion. På den måde ruller kredsløbet i et tæt samarbejde og forståelse med dem, der betaler for varen.

I mine øjne, er det den eneste rigtige vej at gå, at man tager kunderne alvorligt, og derfor tror jeg også, at der er potentiale i at skabe et medie, der udelukkende fokuserer på at levere løsninger. Om det skotske marked, der har nøjagtig samme størrelse som det danske, så er stort nok, vil tiden vise.

LÆS HER

Journalism.co.uk

Læs også