Connect with us

Kurateret

Ny og anderledes politisk web-tv på vej

Nyt medieprojekt sætter en ære i mikrofon-(og kamera)-journalistik. Nu får politikerne lov til at tale uforstyrret lige så længe de har lyst.

Udgivet

den

Ny og anderledes politisk web-tv på vej
VÆRD AT LÆSE FORDI

Et nyt medieprojekt sætter en ære i mikrofon-(og kamera)-journalistik.

HANDLER OM

Fra den 1. septemper får folketingspolitikerne mulighed for at tale uforstyrret lige så længe de vil på en ny web-tv-kanal. Projektet hedder Politikerkanalen.dk og ifølge stifterne skal det ses, som en platform, der supplerer – og ikke erstatter – den eksisterende politiske journalistik.

Jeg er som udgangspunkt begejstret for alle nye projekter og tænker, at politikerne må finde ideen sympatisk og tiltrækkende. Men successen afhænger i den grad af, at Politikerkanalen lynhurtigt får etableret sig med en en passende stor mængde trafik. Hvis ikke der er publikum, kan politikerne jo lige så godt holde deres enetaler på fx Facebook Live, Periscope eller Youtube.

Måske derfor bør Politikerkanalen.dk også overveje at have andet indhold end de politiske enetaler. Hvad med at være lidt proaktiv og hurtigt opfordre politiske modstandere til at give svar-på-tiltale.

Uanset hvad, er det interessant, at alle i dag har mulighed for at etablere deres egen tv-station.

Noget af det bedste jeg har set i den genre, er “The next crop”, hvor en ung amerikaner Michael Parrish Dudell lavede en interviewserie med personligheder fra startup-miljøet i New York. For en absolut minimal investering fik han i mine øjne produceret nogle spændende smalle formater, som aldrig havde fået en chance på broadcasttv, men som netop er perfekt til web-on-demand, hvor de kan leve længe.

LÆS HER

Politikerkanalen.dk

Læs også