Connect with us

Kurateret

Fanklubber, merchandise og postordre-fiduser kan redde medierne

Medier bør lade sig inspirere af den amerikanske Dollar Shave Club, som for en dollar om måneden sender dig alle de barberblade, du har brug for. Men så snart du er hoppet i fælden tilbyder barberbladsgrossisten nogle bedre barberblade for seks dollars eller helt fantastisk luksus luksus barberblade for 9 dollars.

Udgivet

den

Fanklubber, merchandise og postordre-fidusser kan redde medierne
VÆRD AT LÆSE FORDI

Uden indtægter ingen medier

HANDLER OM

Medier bør lade sig inspirere af den amerikanske Dollar Shave Club, som for en dollar om måneden sender dig alle de barberblade, du har brug for. Men så snart du er hoppet i fælden tilbyder barberbladsgrossisten nogle bedre barberblade for seks dollars eller helt fantastisk luksus luksus barberblade for 9 dollars.

Den form for opsalg kan medierne lære en del af, argumenteres der for i denne artikel. Forær en masse indhold væk eller sælg det for en latterlig lav pris, men tjen penge på det særlige eksklusive indhold. Altså med andre ord, en model, der normalt kendes som premium og som Politiken også netop har taget til sig.

Premium-modelen sikrer, at mediet kan fastholde en høj mængde trafik, der forhåbentlig både kaster annonceindtægter af sig og rekruterer potentielle kunder til Premium-salget.

Men artiklen fra Wan-Ifra, der er den globale organisation for aviser og nyhedsorganisationer, er fuld af andre ideer.

Blandt andet nævnes der fanklubber, kaffekopper med logo, fan-tshirts og muligheder for at at betale for at slippe for annoncer (som man kan hos danske Information).

Hvis du vil have endnu flere ideer til indtægtkilder, lavede jeg i november 2015 denne liste med 16 vitaminer til mediernes økonomi.

LÆS HER

WAN-IFRA

Læs også