Connect with us

Kurateret

Kan public service følge med den digitale udvikling?

Public Service i 6 lande er kendetegnet ved faldende politisk og økonomisk opbakning og problemer med at følge med den hastige digitale udvikling. Men BBC og finske Yle håndterer udfordringerne bedre end andre.

Udgivet

den

Kan public service følge med den digitale udvikling?
VÆRD AT LÆSE FORDI

Public service – DR, TV2 og Radio 24syv – udgør en markant andel af det danske mediebillede. Denne rapport undersøger det digitale pres på public service.

HANDLER OM

Public service-virksomheder som DR og BBC er presset af ydre og indre udfordringer. Det drejer sig både om faldende politisk og økonomisk opbakning og problemer med at omstille de store organisationer til den hastige digitale udvikling.

Reuters Institute for the Study og Journalism har gennemført en kortlægning af tilstanden for public service-virksomheder i seks lande og diagnosticeret deres evne til at håndtere nye medievaner blandt brugerne og nye digitale muligheder og konkurrenceparametrer.

Desværre indgår Danmark ikke i undersøgelsen. Men jeg er overbevist om, at rapporten alligevel vil havne på natbordet hos en lang række chefer i DR og TV2.

Rapporten konkluderer, at BBC og finske Yle håndterer udfordringerne bedre end de andre public service-virksomheder. De udmærker sig ved konsekvent at tilpasse deres organisationer, investere i mobile tilbud og udvikle passende strategier for sociale medier.

Jeg læser normalt alt fra ende til anden af de ting, jeg kuraterer på Medietrends. Men her, har jeg kun læst abstract og konklusion.

LÆS HER

Reuters Institute for the Study of Journalism

Læs også