Connect with us

Kurateret

Benhård krig om live streaming – Periscope fører, Meerkat taber – Facebook og Google truer

Live streaming er spået til at være en af de helt store digitale revolutioner. Nu falder firstmoveren fra.

Udgivet

den

Benhård krig om live streaming - Periscope fører, Meerkat taber - Facebook og Google truer
VÆRD AT LÆSE FORDI

Live streaming er spået til at være en af de helt store digitale revolutioner. Nu falder firstmoveren fra.

HANDLER OM

Det er kun et år siden, at live videotjenesten Periscope blev lanceret. Det skete kort efter, at firstmoveren Meerkat som de første gav brugerne mulighed for at sende live video til hele verden. Siden da, har Periscope, ejet af Twitter, transmitteret 200 millioner direkte sendinger og for få uger siden kom det frem, at Meerkat bukker under for konkurrencen.

Efter Facebook i december introducerede sin live streaming tjeneste er konkurrencen nemlig blevet endnu hårdere, og med udsigten til at Google også har planer om at rykke ind på det trængte marked, blev pladsen altså for trang til Meerkat.

Ud fra min helt private, helt uvidenskabelige empiri, vil jeg samtidig konstatere, at live-video tjenesten endnu ikke er slået an i Danmark. Kigger man på app’ens verdenskort er der typisk hundredevis af livesendinger fra USA, Rusland og mange europæiske lande.

I vores naboland Sverige er der masser af gang i Periscope. Men i Danmark, sker der stort set aldrig noget.

pe

 

 

 

 

 

 

 

 

LÆS HER

Variety

 

Læs også